Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po zrážke s traktorom prehralo svoj boj o život iba šesťročné dievčatko
Zdielať na

Po zrážke s traktorom prehralo svoj boj o život iba šesťročné dievčatko

MÝTNA / Z nemocnice prišla najhoršia správa. 6-ročná Dušanka prehrala boj o život. Dievčatko utrpelo vážne zranenia pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo koncom minulého týždňa. V Mýtnej zo solidarity s rodinou na stredu vyhlásili obecný smútok a zakázali používanie zábavnej pyrotechniky počas sviatkov.

Tragická nehoda sa stala priamo v obci Mýtna minulý piatok. Do auta, ktoré na križovatke dávalo prednosť oprotiidúcim vozidlám, narazil nadrozmerný traktor. Dušanka sedela na zadných sedadlách, v zdemolovanom aute zostala zakliesnená. Pomohli jej okoloidúci vodiči.

Z miesta nehody smerovali záchranári s malou pacientkou priamo do banskobystrickej nemocnice. Jej stav bol však od začiatku mimoriadne vážny. Obyvatelia malej obce však verili, že sa uzdraví. "Všetci, všetci, celá dedina". "Strašne zlatučká, strašne zlatučká. Ja som sa tak vyplakala za ňu. Ja som aj sviečku zapálila , aj modlila som sa jej za zdravie," hovorili obyvatelia obce. 

V nemocnici ju ešte v ten večer operovali, škôlkárka niekoľko dní statočne bojovala, jej zranenia však boli príliš vážne.

Podľa polície vodič traktora nedodržal bezpečnú vzdialenosť, zatiaľ ho ale z ničoho neobvinili. Má iba 21-rokov, nám krátko po nehode povedal, že kontroloval situáciu na ceste a pozeral sa do spätného zrkadla. Keď sa pozrel naspäť na cestu, osobné auto už stálo a on už 30-tonový kolos nestihol zabrzdiť. 

V prípade tejto nehody prebieha rozsiahle dokazovanie a vyšetrovanie. Do vyšetrovania boli pribratí znalci z odboru cestnej dopravy a po včerajšej, veľmi smutnej informácii aj znalci zo súdneho lekárstva. Až po definitívnom vyjadrení súdnych znalcov, bude meritórne rozhodnuté vo veci," informovala o prípade policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy