Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zistenia TV JOJ: Na NAKA ráno vypočúvali, poslanca SMERU - SD, Antona Stredáka
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Na NAKA ráno vypočúvali, poslanca SMERU - SD, Antona Stredáka

BRATISLAVA / Poslanec Anton Stredák (Smer-SD) vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre. Stredák mal dostávať informácie z NAKA od vtedajšieho šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera ohľadom trestných vecí vyšetrovania nezákonných čerpaní agrodotácií z PPA.

O Stredákovi vypovedá terajší kľúčový svedok polície a bývalý funkcionár Finančnej správy Ľudovít Makó. Ten podľa informácií spravodajského portálu noviny.sk mal polícii vypovedať o utajovanom stretnutí Norberta Bödöra, šéfa NAKA Petra Hraška a Roberta Krajmera v bratislavskej budove na 6. poschodí. Na stretnutí podľa Makóa došlo k dohode, že všetky informácie týkajúce sa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) pôjdu výlučne z NAKA do NAKA a len cez Roberta Krajmera.

Krajmer ich potom mal posúvať poslancovi Smer-SD Antonovi Stredákovi. Prečo, to už Makó neobjasňuje. Zrejme to ale súvisí s údajným prepojením Stredáka s vysokopostavenými funkcionármi PPA, ktorých dnes NAKA stíha spolu s Norbertom Bödörom v súvislosti s kauzou Dobytkár. 

Makó pred vyšetrovateľmi vypovedá: "Myslím, že po tom stretnutí vydal príkaz prezident PZ, že všetky kriminálne informácie, trestné oznámenia, trestné stíhania a akékoľvek iné informácie týkajúce sa PPA pôjdu cez Krajmera, ktorý ich bezodkladne bude oznamovať Stredákovi." Ten bol v tom čase vedúcim služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a od roku 2016 štátnym tajomníkom. 

Na výsluchu boli prítomní advokáti stíhaných funkcionárov PPA, ale aj advokát obvineného podnikateľa Norberta Bödöra aj obvineného finančníka Martina Kvietika. Oboch polícia stíha pre pranie špinavých peňazí, ktoré mali pochádzať práve z kšeftov s dotáciami z PPA. Stredák je v súčasnosti v postavení svedka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy