Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hromadná nehoda na diaľnici pri Košiciach si vyžiadala jednu obeť a viacerých zranených
Zdielať na

Hromadná nehoda na diaľnici pri Košiciach si vyžiadala jednu obeť a viacerých zranených

KOŠICE / Päť havarovaných áut. Taká je bilancia piatkovej hromadnej nehody na diaľnici pri Košiciach. Jeden človek zahynul na mieste, ôsmich odvážali do nemocníc. Diaľnica medzi Košicami a Prešovom bola dlho do noci uzatvorená v oboch smeroch.

K tragickej dopravnej nehode došlo vo večerných hodinách pri výjazde na diaľnicu D1. Zrazilo sa päť osobných áut. Podľa predbežných informácií išiel vodič v Toyote s prívesným vozíkom po diaľnici. Pri mieste, kde sa cesta rozvetvuje, do neho zatiaľ z nezistených príčin narazil Hyundai, ktorý sa niekoľkokrát prevrátil, preletel cez zvodidlá a skončil mimo cesty. Následne do Toyoty narazil Volkswagen, ktorý odhodilo na okraj vozovky. Do stojacích vozidiel narazili ďalšie dve autá. Jeden z vodičov ostal zakliesnený medzi dvoma vozidlami.


"Na miesto reťazovej nehody boli vyslané dve naše posádky RLP a dve posádky RZP. Dvoch pacientov sme ošetrili na mieste, ďalšia pacientka bola s podozrením na zlomeninu rebier prevezená na kliniku úrazovej chirurgie UNLP v Košiciach," uviedol hovorca košickej záchranky Viktor Wurm. Žiaľ, vodič, ktorý ostal zakliesnený medzi dvoma autami, zraneniam na mieste podľahol. "Na mieste zasahovali príslušníci z HaZZ Košice a Bidovce - v počte 8 príslušníkov, ktorí vykonali protipožiarne opatrenia na autách a priebežne koordinovali priebeh zásahu," ozrejmil veliteľ zásahu HaZZ Bidovce Daniel Gambar.

Polícia v spolupráci s hasičmi miesto udalosti zadokumentovala. Odpratávanie samotných áut a sprejazdnenie úseku cesty trvalo až do pol 3 nad ránom. "U štyroch vodičov boli vykonané dychové skúšky s negatívnym výsledkom. U nebohého vodiča bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri pitve," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Predbežná škoda je vyčíslená na približne 63-tisíc eur na autách a na zvodidlách okolo 1500 eur. "Poverený príslušník diaľničného oddelenie PZ Košice začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy