Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozsudok v daňovej kauze Andruskóa vynesú až v novom roku
Zdielať na

Rozsudok v daňovej kauze Andruskóa vynesú až v novom roku

BRATISLAVA / Je odsúdený za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Okrem toho je Andruskó stále obžalovaný aj v inej kauze. V pondelok sa jeho daňová kauza mala chýliť ku koncu, no všetko bolo nakoniec inak. Rozsudok tak padne až na budúci rok.

Ani jeden z obžalovaných na pondelkové pojednávanie neprišiel. Andruskó dal súhlas aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti a druhý obžalovaný sa ospravedlnil, pretože bol v kontakte s pozitívnou osobou na koronavírus.

Andruskó spolu s Jánom M. sú obžalovaní z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. Podľa obžaloby mal Andruskó, ako konateľ spoločnosti, vystaviť fiktívne faktúry práve spoluobžalovanému Jánovi M. Takto malí štát obrať o takmer pol milióna eur. Podľa portálu dlžník.sk má Andruskó daňový nedoplatok presahujúci milión eur.

Obžalovaný Ján M. je stíhaný na slobode a na pojednávania vždy chodí maskovaný v pirátskej kukle. Andruskó si už aktuálne odpykáva za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej 15-ročný trest. Sudkyňa hlavné pojednávanie po pár minútach odročila a pokračovať sa bude až 10. marca. V tento deň majú byť vypočutí dvaja svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy