Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Roky ubližoval svojej rodine, 71-ročnému mužovi hrozí 15 rokov vo väzení
Zdielať na

Roky ubližoval svojej rodine, 71-ročnému mužovi hrozí 15 rokov vo väzení

ZEMPLÍN / Pred piatimi rokmi sa vyhrážal synovi. Teraz hrozil zavraždením aj svojej manželke. Jeho žena uteká z domu a schováva sa pred ním. Pred pár týždňami preto prokurátor znova navrhol jeho väzobné stíhanie.

Sedemdesiaťjeden ročnému mužovi hrozí 15 rokov za to, že mal podľa polície roky ubližovať manželke a synovi. Obom sa vyhrážal, že ich zabije. V strachu o život sa obrátili na políciu.

Údajného agresora policajti síce najskôr vykázali z domu, neskôr žena povedala, že kým ona vypovedala na polícii, on sa vrátil naspäť. Manželka z horného Zemplína o pomoc prosila z dôvodu, že muž sa jej mal vyhrážať zabitím. "Jeho agresivita sa stupňuje až do takej miery, že žena je nútená z domu utekať preč a schovávať sa na rôznych miestach," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa krajského riaditeľstva. Najprv ho obvinili z nebezpečného vyhrážania, no keďže sa po policajnom vykázaní z obydlia vrátil naspäť, pribudlo obvinenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Nie je to prvýkrát, čo muž čelí rôznym obvineniam. Pred piatimi rokmi si vyhrážky vypočul aj jeho syn. Ten sa pri incidente dokonca zranil. Údajného agresora tak vyšetrovateľ obvinil aj z ublíženia na zdraví. Muž skončil vo väzbe, no po prepustení na slobodu mal v trestnej činnosti pokračovať. V roku 2015 hovorila poškodená o alkohole, ktorý zvíťazil nad jej mužom a je chorý. "Buchol syna dverami so sklenenou výplňou, v dôsledku čoho sa sklo rozbilo a porezalo syna na kolene a ruke.
Obvinený sa mal manželke a synovi vyhrážať, že ich zabije a potom zabije aj seba," opísala incident Jana Ligdayová, hovorkyňa krajského riaditeľstva. A kým je muž za mrežami, policajti v týchto dňoch pridali aj tretie obvinenie, a to pre týranie blízkej a zverenej osoby. Muž sa ale chce dostať na slobodu. "Okresný súd Humenné žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol a neprijal písomný sľub obvineného ako ani návrh na nahradenie väzby obvineného dohľadom probačným a mediačným úradníkom," konštatuje Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy