Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dobité dievča našli v Lučenci náhodní okoloidúci. TVJOJ sa s nimi podarilo stretnúť
Zdielať na

Dobité dievča našli v Lučenci náhodní okoloidúci. TVJOJ sa s nimi podarilo stretnúť

LUČENEC / Dobité dievča z Lučenca previezli do banskobystrickej nemocnice. Viac ako 48 hodín ležala zranená na lúke v mrazivom počasí. Našli ju náhodní okoloidúci. Nám sa s nimi podarilo stretnúť.

Nikolas a Maja,  mladý pár prechádzal v osudné dopoludnie lúkou, kde ležala zranená Anička. Práve oni jej privolali pomoc. Ako prvé si Nikolas všimol červenú vestu. "Červenú vestu, mala červenú vestu," hovorí záchranca Nikolas. Pravdepodobne vďaka výraznej farbe oblečenia si ju všimli už z diaľky.


"Kde je ten krík, len trošku vyššie bola a tam bola taká skrčená veľmi. Ešte muž ju zbadal prvší, ja som si myslela, že je to len holá vesta, taká handra," tvrdí záchrankyňa Maja. Keď sa Maja na dobité dievča pozrela zblízka, bol to obrovský šok. "Mala to strašné pani, ja som sa tiež bála. Videla som jej úplne celú tvár. Ani jej oko jej nebolo vidno, také udreté silno. Tvár mala opuchnutú. Taká veľmi bledá, stuhnutá," hovorí Maja. 


Vedeli, že súrne potrebuje pomoc lekára. Telefón ale nemali, neďaleko ale pracovali robotníci. "Vravím rýchlo Vám ideme Vám zavolať sanitku. Tak sme utekali odtiaľto rýchlo a tam som išla povedať," tvrdí Maja. Podchladenú a s ďalšími zraneniami ju previezli do nemocnice. Pár sa až potom dozvedel, že tu ležala už od pondelka. Bolo veľkým šťastím, že si na prechádzku vybrali práve túto trasu."Pravidelne tadiaľto nechodievame. Trikrát do týždňa a meníme smer. Dakedy ideme cez cestu, cez park," hovorí Nikolas. Našli ju v poslednej chvíli. Nebyť ich, dievča by zrejme ďalšiu noc neprežilo.


Nemocnica, ani polícia sa k rozsahu jej zranení nevyjadrila. Podľa nášho zdroja ale mala niekoľko tržných rán na hlave, vybité zuby a polámané tvárové kosti. Hospitalizovali ju v lučeneckej nemocnici, odtiaľ ju včera previezli do Banskej Bystrice. Jej stav by mal byť stabilizovaný. Útočníka chytili ešte v deň keď ju našli. 23-ročný Roman je za tento skutok stíhaný väzobne. "Bezcitné. To nebol človek," dodala Maja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy