Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodič podcenil stav vozovky a dostal šmyk. Niekoľkokrát urobil hodiny a spôsobil vážnu nehodu
Zdielať na

Vodič podcenil stav vozovky a dostal šmyk. Niekoľkokrát urobil hodiny a spôsobil vážnu nehodu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Podvečerná poľadovica stála za vážnou nehodou medzi Spišskou Novou Vsou a Pod Tepličkou. Jedno z osobných áut dostalo šmyk.

Osobné auto počas balansovania po zamrznutej ceste narazilo do ďalších dvoch áut. Na mieste zasahovali dve posádky záchranárov. Síce ide o rovný úsek cesty, vodič Octavie pravdepodobne nerátal, že vozovka bude zamrznutá. Po ceste ho začalo šmýkať a urobil niekoľko hodín.

Päťdesiatročný muž so spolujazdcom smeroval zo Spišskej Novej Vsi. Najprv sa po nezvládnutí riadenia obtrel o osobné auto Škodu. Toto spustilo roztočenie vozidla. "Zrazil som sa s tým Superbečkom, a to už ani neviem. To už auto sa točilo, ťažko hovoriť mi. Absolútne neovládateľné auto. Auto išlo ako po zrkadle," opísal situáciu vodič octavie. Potom nasledoval náraz bokom do prednej časti Volkswagenu. Spolujazdec z octávie skončil s ťažkými zraneniami. Vodič volkswagenu taktiež potreboval pomoc. "Posádka bola už vonku. My sme pomohli RZPčke pri ošetrení zranených osôb a naložení na ďalšie ošetrenie," povedal Stanislav Sedlák, veliteľ zásahu. Počas dokumentovania nehody ťah na obec Teplička policajti uzatvorili. Ani jeden z vodičov po nehode nenafúkal. Vo vážnom stave bol spolujazdec z Octávie. Toho zranil tvrdý bočný náraz Volkswagenu. Pomoc lekárov však potreboval aj vodič Volkswagenu.  "Pacient bol pri vedomí, bez viditeľných poranení. A sťažoval si na bolesť hlavy a krku, ktorá vznikla v dôsledku nárazu," informoval Viktor Wurm, hovorca záchranárov. Obaja muži skončili na traumatalogickom oddelení. Vážne zranený spolujazdec mal ťažké poranenie hlavy, krku a hrudníka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy