Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sudca rozhodoval o väzbe pre mladíka, ktorý mal pohlavný styk v centre Prievidze len s 12-ročným dievčaťom
Zdielať na

Sudca rozhodoval o väzbe pre mladíka, ktorý mal pohlavný styk v centre Prievidze len s 12-ročným dievčaťom

TRENČÍN / Mladíka (20), ktorý mal pohlavný styk iba s 12-ročným dievčaťom priamo v centre Prievidze, sudca do väzby nevzal. Stačilo mu, že sa zaručil, že povedie riadny život, bude sa pravidelne hlásiť na súde a k dievčine sa nepriblíži na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov.

Dvadsaťročný Alexander skončil v policajnej cele potom, ako mal pohlavný styk iba s 12-ročným dievčaťom. Eskortovali ho pred sudcu okresného súdu v Trenčíne, ktorý rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní.

Všetko sa odohralo na lavičke, priamo na námestí. Mladá dvojica sa začala venovať radovánkam o desiatej večer. Priamo na pódiu, pod kamerou mestskej polície. "Zistilo sa, že jedna z týchto osôb má 12 rokov. Jej partner priznal, že pred príchodom hliadky sa venovali sexu," informoval Vit Zajac, mestský policajt z Prievidze. 

"S takýmto niečím sme sa ešte nestretli, je to za hranou zákona," uviedol hovorca mesta Michal Ďureje. Prípad prebrali štátny policajti a tí muža obvinili. "Vyšetrovateľ obvinil 20-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu sexuálneho zneužívania," potvrdila Danka Adámiková, policajná hovorkyňa. 

Podľa informácií TV JOJ sa muž s dievčaťom stretával viac ako 9 mesiacov a sama údajne prehlásila, že ho miluje, tvoria pár a nechce oňho prísť. Sudca ho do väzby nevzal. Zavážilo to, že ešte nebol trestaný, väzbu nahradil písomným sľubom obvineného, že povedie riadny život a dohľadom súdneho úradníka.

"Uložil mu zákaz priblížiť sa k poškodenej na 5 metrov, priblížiť sa k jej obydliu," dodal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Proti rozhodnutiu o nevzatí do väzby podal prokurátor sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd v Trenčíne. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy