Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka, ktorá zachránila syna pred ohňom, bojuje o život. Má popálených takmer 70 percent tela
Zdielať na

Matka, ktorá zachránila syna pred ohňom, bojuje o život. Má popálených takmer 70 percent tela

DOLNÁ SÚČA / Najskôr spravila obrovskú chybu, keď na tlejúce drevo vyliala horľavinu. Potom, čo zachránila život trojročnému synovi bojuje o ten svoj v nemocnici. 30-ročná Monika z Dolnej Súče má popáleniny na takmer 70-tich percentách tela.

30-ročná Monika, ktorá bola doma sama s trojročným synom, chcela zakúriť v piecke, no skončilo sa to tak, že ju celú zachvátili plamene. "Nechcelo to asi horieť, tak chytila nejakú horľavinu, ja neviem čo našla, preskočil oheň do tej fľaše a keď to držala v ruke, tak jej to buchlo," povedal Jaroslav, otec rodiny. "Ona má popáleniny v rozsahu 66 percent. Tá koža sa úplne spálila," vyjadrila sa zamestnankyňa obecného úradu Lenka Vojtášová.

Horiacu ženu uhasil svojím oblečením traktorista, ktorý išiel okolo. Monika aj v tej chvíli myslela na svojho syna, ktorý sa schovaný dusil v zadymenej izbe. "Ona sa potom vzchopila a taká popálená, zhorená, v bolestiach išla do toho dymu a vytiahla malého von," Povedal Jaroslav. Žena, ktorá hrdinsky zachránila život svojmu synovi, leží už štvrtý deň v kritickom stave v ružinovskej nemocnici. "Ona je stále v ohrození života, ako včera povedal manželovi ošetrujúci lekár, takýto zdravotný stav tam ešte nemali, takéto popáleniny v takom rozsahu," prezradila Vojtášová.


Dom, ktorý zostal po požiari neobývateľný, už začali nezištne rekonštruovať ľudia z obce a okolia. Trojročný Patrik, ktorý je momentálne u babky sa však stále pýta na svoju mamu. Jej liečba bude dlhodobá a mimoriadne nákladná. V obci Dolná Súča preto zriadili účet, na ktorý začali ľudia posielať peniaze. "Číslo účtu je zverejnené v skupine facebookovej Dolná Súča, všetku pomoc aj financie chceme smerovať k tomu, aby sa Monika mohla čo najskôr vrátiť domov k Paťkovi," doplnila Vojtášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy