Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Pri Snine havarovala cisterna s tisíckami litrov mlieka. Hlásia obrovské škody
Zdielať na

FOTO: Pri Snine havarovala cisterna s tisíckami litrov mlieka. Hlásia obrovské škody

ULIČ / Pri obci Ulič havarovala cisterna s tisíckami litrov mlieka. Vytiahnuť sa ju podarilo iba vďaka ťažkým mechanizmom. Problém však nastal s mliekom. K ventilom, ktoré boli potrebné na jeho prečerpanie do ďalšej cisterny sa mliekari nemohli dostať. Škoda je 10-tisíc Eur.

Podobnú nehodu si nepamätajú ani skúsení pracovníci odťahovej služby. "Tento prípad je ojedinelý, nepamätám si, kedy sme mlieko naposledy vyťahovali," povedal Jaroslav Kučerov, zástupca odťahovej spoločnosti.

Vodičovi sa, našťastie, nič nestalo, horšie to bolo s mliekom. V cisterne bolo takmer 6-tisíc litrov. Toto množstvo bolo potrebné odčerpať do ďalšej cisterny, ktorá dorazila na miesto nehody. Dostať sa k ventilom bolo komplikované. "Pracovníci firmy sa nemôžu dostať k ventilom, aby mohli odblokovať tlak a aby sa mohlo prečerpať mlieko do ďalšieho pristaveného auta," doplnil Kučerov.

Ťažké mechanizmy preto museli cisternu dostať na kolesá. Tisíce litrov mlieka prečerpali za pár minút. Cestu museli policajti uzavrieť na niekoľko hodín, na mieste sa tvorili dlhé kolóny. Nehodu zadokumentovala polícia. Presná príčina zatiaľ známa nie je, no podľa slov vodiča, mu do cesty náhle vbehla srna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy