Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na Dunaji sa pri nehode potopil remorkér. Zranení sú dvaja členovia posádky
Zdielať na

Na Dunaji sa pri nehode potopil remorkér. Zranení sú dvaja členovia posádky

BRATISLAVA / V piatok popoludní došlo k nehode na Dunaji, pri ktorej sa potopila loď na ťahanie či tlačenie iných lodí, takzvaný remorkér. Došlo aj k zraneniu doch členov posádky. Tí boli prevezení do nemocnice.

"Dnes sa vo verejnom prístave Bratislava pri vjazde do bazénu Novej opravovne lodí (NOL) stala plavebná nehoda plavidla prevádzkovaného slovenskou spoločnosťou. Došlo k jeho potopeniu. Pri plavebnej nehode došlo aj k zraneniu dvoch členov posádky plavidla, ktorí boli prevezení PZP do nemocnice," informuje Ivan Rudolf, poradca ministra dopravy  a výstavby pre strategickú a krízovú komunikáciu.

Dvojčlenná posádka skočila do vody, ktorá má približne 4 stupne Celzia. Jeden z mužov doplával na násyp pri vjazde do lodenice. Druhého muža našli o niekoľko metrov ďalej pri brehu rieky. Oboch ihneď previezli do nemocnice. 

​Nehodu vyšetruje Divízia vnútrozemskej plavby Dopravného úradu ako kompetentný štátny orgán. Na mieste zasahujú aj policajné zložky a hasiči. Miesto zaisťujú zamestnanci správcu vodného toku – robia vytýčenie plavebnej prekážky na vodnej ceste.

Ďalšia plavebná nehoda sa stala pri oprave plavidla BAVARIA, ktoré začalo počas zváračských prác horieť. Plavidlo sa nachádza na vodnom toku pri plavebnom výťahu, tiež vo verejnom prístave Bratislava v bazéne Novej opravovne lodí (NOL). Pri tejto udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu. Na mieste zasahujú hasiči. Plavebnú nehodu vyšetruje Divízia vnútrozemskej plavby Dopravného úradu.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy