Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vážna nehoda troch áut pri Humennom. V jednom z áut bola aj rodina s malým dieťaťom
Zdielať na

Vážna nehoda troch áut pri Humennom. V jednom z áut bola aj rodina s malým dieťaťom

HUMENNÉ / Pri Humennom došlo v utorok k vážnej dopravnej nehode troch áut. Na mieste zasahovali dve posádky záchranárov. Jedného z vodičov museli hasiči z vraku vystrihnúť. V ďalšom aute boli rodičia s malým dieťaťom.

Dve posádky záchranárov sa v utorok popoludní ponáhľali na pomoc viacerým zraneným. Na hlavnej ceste medzi Humenným a Brekovom sa zrazili tri autá. Jeden z vodičov zostal vo vnútri vraku, vyslobodiť ho museli hasiči. "V jednom vozidle sa nachádzala zakliesnená osoba, ktorú sme museli vystrihnúť pomocou hydraulického náradia," informuje veliteľ zásahu Ondrej Hudák. 

"Sme iba počuli, ako nejaké auto obieha všetky autá za radom, a zrazu buchlo do jedného tu a potom vľavo oproti," vraví svedok nehody. Podľa opisu vodičov, ktorí tadiaľto prechádzali, vznikla na ceste tesne pred zrážkou nepriehľadná situácia. Dvaja z vodičov podľa ich slov odbočovali veľmi neštandardne.

"Tak obidvaja stáli tu, obidvaja odbočovali a vedľa seba boli. Čiže sme museli zastaviť, ja pruh, ktorý ide z Brekova aj pruh z Humenného. A po ich veľmi pomalom odbočení som dostal ranu zozadu," opisuje udalosti účastník nehody Jozef. 

Tvrdia, že pod nehodu sa zrejme podpísala aj vysoká rýchlosť. "Polícia vec eviduje ako dopravnú nehodu, jej presná príčina je ale v štádiu vyšetrovania," potvrdila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Cesta bola viac ako dve hodiny uzavretá, z oboch strán sa tvorili dlhé kolóny. Zranených vodičov záchranári previezli do humenskej nemocnice. Výšku škody na všetkých troch vozidlách odhadli na viac ako 20 tisíc eur.

Pozrite si reportáž o nedávnej nehode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy