Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd v Považskej Bystrici rozhodoval o väzbe pre muža, ktorý podľa obvinenia týral svoju 76-ročnú mamu
Zdielať na

Súd v Považskej Bystrici rozhodoval o väzbe pre muža, ktorý podľa obvinenia týral svoju 76-ročnú mamu

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudkyňa Okresného súdu v Považskej Bystrici rozhodovala o tom, či pôjde do väzby 42-ročný Peter z tohto mesta. Podľa polície totiž týral svoju 76-ročnú mamu.

Na chodbe súdu si Peter pred kamerou zakrýval tvár, podľa obvinenia mal ubližovať svojej mame. "Obvinený muž mal od roku 2016 týrať svoju 76-ročnú matku," informovala policajná hovorkyňa Danka Adámiková. "Bolo mu vznesené obvinenie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby," uviedla sudkyňa. 

Peter mal matku roky biť a psychicky týrať. Keď s ňou bol v byte, susedia často odtiaľ počuli krik. A staršia žena mala neraz na tvári stopy po úderoch. Nešťastná dôchodkyňa však nenabrala odvahu na to, aby išla udať svojho syna. Na polícii Petra nahlásili jej príbuzní.

"Poškodená žena mala obavu o svoje zdravie a život," uviedla Adámiková. "Obvineného som vzala do väzby, keďže u neho panuje dôvodná obava, že by v konaní naďalej pokračoval," dodala sudkyňa. 

Ak sa preukáže jeho vina, za mrežami môže pobudnúť veľmi dlho. "Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov," uzavrela sudkyňa. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy