Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rozhádzané certifikáty, či porušenie karantény. Ani druhé kolo testovania nebolo bezproblémové
Zdielať na

Rozhádzané certifikáty, či porušenie karantény. Ani druhé kolo testovania nebolo bezproblémové

BRATISLAVA / Rozhádzané certifikáty na ulici, opakovaný test v jeden deň, porušenie karantény. Ani druhé kolo plošného testovania nebolo úplne bezproblémové.

​V obci Prietržka v skalickom okrese 50-ročný muž absolvoval druhý test potom, ako mal v obci Trnovec pozitívny výsledok. V sninskom okrese boli policajti vyslaní k prevereniu prípadu, keď sa dvaja cudzinci chceli dať opakovane otestovať v obci Pčoliné, po tom, čo mali pozitívny test. Polícia už tieto prípady rieši, ako trestný čin šírenia nákazlivej choroby, za čo páchateľovi môže hroziť niekoľkoročný trest.

Sociálnymi sieťami sa šírila fotografia porozhadzovaných certifikátov na COVID-19. Policajti dostali oznam, že sa v Košiciach, na uliciach Boženy Nemcovej , Watsonovej, Zimnej a Letnej nachádzajú stovky nevyplnených certifikátov. Okolnosti prípadu ako aj pravosť nájdených certifikátov policajti ďalej preverujú.

Policajti preverovali v Hriňovej podozrenie z porušenia karantény, ktoré sa potvrdilo. Prípad postúpili na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy