Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Brezno bude pod lepším dohľadom. Samospráva investovala do ďalších kamier
Zdielať na

Brezno bude pod lepším dohľadom. Samospráva investovala do ďalších kamier

BREZNO / Brezno bude pod lepším dohľadom. Samospráva investovala do ďalších kamier, ktoré umiestnila pri kruhovom objazde a s dosahom na detské ihrisko.

Život v Brezne donedávna monitorovalo 12 kamier, od septembra k nim pribudli ďalšie štyri. Nový digitálny kamerový systém má prioritne slúžiť na prevenciu kriminality, ochranu verejného poriadku, zdravia, života a majetku občanov, ako aj objektov verejného záujmu. Vďaka kompletne pripravenej optickej sieti má Brezno možnosť operatívne reagovať na bezpečnostné riziká a podľa požiadaviek doinštalovať do systému až 45 kamier.

"Nový kamerový systém sme začali budovať asi 3 roky dozadu. Súčasné nové kamery sú dobré, čo sa týka nočného videnia, sťaženého videnia. Tie náklady boli doteraz zhruba do 170 tisíc eur," vraví primátor mesta Tomáš Abel. 

Prvá z nových kamier monitoruje kruhový objazd a nadchod pre peších pri Baldovskom moste, ďalšia je umiestená na Mládežníckej ulici neďaleko nocľahárne Nádej a známej bytovky. Tretia kamera dohliada na časť ulice Stromovej od križovatky s Chalupkovou ulicou. Posledná sa nachádza pri križovatke ulíc Sládkovičova a Nálepkova.

"Kamery sme umiestnili do lokalít, kde sú častejšie problémy s verejným poriadkom, kde žijú marginalizované skupiny," informoval náčelník mestskej polície Brezno Július Štulajter. Záznamy z kamier mestská polícia poskytuje aj štátnej polícii, na rýchlejšie objasnenie nehôd. "Zatiaľ pomohli pri objasňovaní dopravných nehôd a to kamera, ktorá je pri kruhovom objazde. Pri ostatných sme zaznamenali preventívny účinok," dodal Štulajter. 

Mestská polícia zaviedla v piatky večer aj fyzické kontroly v baroch a reštauráciách, ktoré plánuje obnoviť po ukončení sprísnených opatrení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy