Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V obci pri Komárne vybuchol stánok s rýchlym občerstvením, boli v ňom dve ženy
Zdielať na

V obci pri Komárne vybuchol stánok s rýchlym občerstvením, boli v ňom dve ženy

KOMÁRNO / V stánku s rýchlym občerstvením v Marcelovej, v Komárňanskom okrese došlo v stredu ráno k výbuchu plynu. Majiteľka so zamestnankyňou ušli pred plameňmi cez zadné okienko.

Stánok s langošom otvorili v Marcelovej len pred tromi mesiacmi. Pred dvomi dňami doň priniesli 5 novo naplnených propán-butánových fliaš. V stredu ráno sa v stánku chystali na prípravu rôznych občerstvení majiteľka so zamestnankyňou.


Keď zapli horák na sporáku, ozval sa ohlušujúci výbuch, interiér zachvátili plamene. Tie zahatali východ, ženy podľa vyjadrenia hasičov následne zreteľne počuli syčanie plynu. V blízkosti horiaceho stánku sú ďalšie prevádzky, bufet, kaderníctvo či potraviny, kde sa už taktiež pracovalo.

Zranené ženy, ktoré z horiaceho stánku vyskočili oknom, odviezla sanitka. "Požiar bol v treťom štádiu horenia, bolo tam 5 propán-butánových fliaš, ktoré sme okamžite vyniesli von z horiacej budovy, jednotka následne tieto fľaše ochladzovala. Jednalo sa o drevenú jednoduchú stavbu a požiar sa šíril veľmi rýchlo," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Komárno Michal Danek.

Majiteľka a zamestnankyňa majú popáleniny na rukách. Hasičom sa požiar podarilo zakrátko uhasiť. Škodu predbežne vyčíslili na 15 tisíc eur. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy