Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ak ste narazili na výtlk a havarovali ste, sťažujte sa!
Zdielať na
Krimi

Ak ste narazili na výtlk a havarovali ste, sťažujte sa!

Ak spôsobila dopravnú nehodu vozovka, nie je vinný vodič, ale správca komunikácie

Podobný prípad sa stal aj vodičovi z Banskej Bystrice, vozidlom vletel do jamy, následkom čoho zanedlho nabúral. Tvrdí, že správca cesty z takýchto situácií vždy vyviazne bez prípadnej zodpovednosti.

Ján Packa upozorňuje na novelu tohto zákona. „Toto už v súčasnosti neplatí, pretože novým zákonom o premávke na pozemných komunikáciách bolo vydané policajtom nariadenie, že majú skúmať aj stav vozovky pri dopravnej nehode. A pokiaľ naozaj tá vozovka spôsobila dopravnú nehodu, tak potom nie je vinný vodič, ale správca komunikácie, a ten musí znášať aj následky.“

Pán Zoltán sa pýta, či o vodičský preukaz príde každý vodič, ktorý prejde cez križovatku krátko potom, čo na príslušnom semafore naskočila červená. Šéf Policajného zboru prisvedčuje, pretože sa jedná o ťažký priestupok. Podľa jeho slov, vodičský preukaz musí byť odobraný všetkým vodičom, ktorí prešli vozidlom cez červenú.

Pána Andreja z Galanty zastavilo civilné auto s tmavými sklami a s klasickým evidenčným číslom. Na Andrejovo prekvapenie z auta vystúpili uniformovaní policajti a podrobili vozidlo kontrole. Bolo takéto jednanie policajtov naozaj v poriadku alebo sa jednalo len o hlúpy žart?

„Je to v poriadku. Pokiaľ sú to policajti v uniforme, alebo sa preukážu ako policajti, sú oprávnení zastavovať kedykoľvek, kdekoľvek pri tom, keď vodič spácha nejaký priestupok,“ dodáva Ján Packa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy