Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pätnásťročné dievča predali na sobáš, držali ju v domácnosti. Polícia v prípade obvinila štyri osoby
Zdielať na
Krimi

Pätnásťročné dievča predali na sobáš, držali ju v domácnosti. Polícia v prípade obvinila štyri osoby

Polícia obchodovanie s ľuďmi riešila aj v Trnavskom kraji

BRATISLAVA/ PIEŠŤAN / Polícia koncom minulého roka začala riešiť prípad predaja maloletého dievčaťa na sobáš. Príbeh začal ešte v roku 2011 neďaleko Piešťan. Po predaji dievča muselo pomáhať v domácnosti a starať sa o manžela. V prípade už padli prvé obvinenia.

Po takmer roku padli prvé obvinenia v prípade obchodovania vtedy len s 15- ročným dievčaťom. Vyšetrovanie preukázalo, že tento príbeh začal v roku 2011 v obci neďaleko Piešťan. "Tatiana S. (51 r.) a Miroslav L. (56 r.) uzavreli dohodu s Monikou K. (45 r.) a Romanom K. (46 r.). Dohoda znela, že vtedy 15 ročné dievča ponúknu na sobáš za finančnú odmenu 150 eur," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. 

Dievča sa po predaji na sobáš muselo presťahovať do spoločnej domácnosti, kde pomáhala s domácimi prácami a starostlivosťou o manžela, no domácnosť opustiť nemohla. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ vzniesol obvinenie štyrom občanom Slovenskej republiky pre zločin obchodovania s ľuďmi spáchaný v spolupáchateľstve. Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii vykonali na území Trnavského kraja dnes ráno v spolupráci s kolegami z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Trnava úkony smerujúce k zadržaniu obvinených a v súčasnej dobe prebiehajú s nimi procesné úkony," informovala ďalej policajná hovorkyňa. 
Za tento zločin hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody vo výške od 7 do 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy