Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ktoré služby budú fungovať počas lockdownu?
Zdielať na
Krimi

Ktoré služby budú fungovať počas lockdownu?

BRATISLAVA / Nové opatrenia a s tým súvisiaci zákaz vychádzania, pravdepodobne narušil program všetkým. Krajina sa však úplne nevypne. Základné služby, ktoré nám majú byť nápomocné, budú fungovať bez obmedzenia.

Zákaz vychádzania bude platiť na Slovensku od 24. októbra do 1. novembra na celom Slovensku. Pre niektoré okresy budú prijaté opatrenia prísnejšie, pre niektoré menej. Ale bez rozdielu okresu, či kraja, všade budú platiť výnimky.

Výnimka zo zákazu vychádzania mimo bydliska bude platiť okrem základných potrieb aj v prípade, ak budete potrebovať natankovať palivo, navštíviť autoservis, pneuservis alebo napríklad prísť na objednanú STK. "Počas nadchádzajúcich dní budú autoservisy otvorené bez obmedzení. Takže ak budú mať zákazníci akýkoľvek problém, môžu navštíviť servis. Rovnako bez obmedzení budú otvorené aj pneuservisy," hovorí riaditeľ prevádzky Jaroslav Švehla.

Okrem servisov budú k dispozícií aj taxislužby. "Náš systém je naďalej dostupný bez obmedzení pre zákazníkov a čo sa týka bezpečnosti, tak dezinfekcia vozidiel po každej jednej jazde je pre nás samozrejmosťou, tak isto ako vodič s rúškom. Nie sme úplne obmedzení, ale tým, že sú obmedzené všetky ostatné aktivity, tak očakávame zníženú mobilitu a tým pádom aj výrazný pokles objednávok, preto sa budeme snažiť našim vodičom zabezpečiť prácu iným spôsobom, ako je napr. preprava tovaru alebo jedla," informuje konateľ taxi služby Martin Baran.


Po vybavení všetkých potrebných úkonov v servise, môžeme absolvovať povinnú naplánovanú STK. Stanice technickej kontroly budú fungovať bez obmedzení. Ale čo ak sa bude mať niekto obavu alebo sa vzhľadom k opatreniam nemôže dostaviť na objednaný termín. "Ak bol niekto objednaný v niektorej zo staníc technickej kontroly, zmenu termínu si musí riešiť s danou stanicou technickej kontroly. Ak platnosť technickej alebo emisnej kontroly končí počas platnosti mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVI-19, platnosť sa predlžuje o 3 mesiace. Samozrejme, odporúčame vodičom, ktorým sa končí platnosť TK a EK, aby sa objednali na najskorší možný termín a zbytočne neodkladali túto povinnosť. Niekedy sa medzi nami nájdu ľudia, ktorí chcú so systémom vybabrať. Ich vymýšľačky by ich mohli vyjsť draho," tvrdí hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf.

"Polícia bude naďalej kontrolovať dodržiavanie prijatých opatrení vládou SR tak, ako doposiaľ a v prípade zistenia ich porušení bude každý prípad riešiť individuálne. Sankcie taktiež zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur. Predsa len by mohli pri niektorí ľudia problémy pri vybavovaní technických záležitostí. Ak ste potrebovali vybaviť občiansky preukaz, pas alebo napríklad prepis auta. Klientské centrá budú mimo prevádzky. Rovnako aj oddelenia cudzineckej polície," informuje hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy