Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Auto si kúpil len pár hodín pred tým ako havaroval. Dvaja tínedžeri skončili v nemocnici
Zdielať na
Krimi

Auto si kúpil len pár hodín pred tým ako havaroval. Dvaja tínedžeri skončili v nemocnici

ZVOLEN / Tridsaťsedemročný vodič zo Zvolena si sadol za volant s viac ako dvomi promile alkoholu. Havaroval už po pár kilometroch.


Z nového auta sa dlho netešil, kľúče od neho dostal sotva tri hodiny pred nehodou. Prvá jazda skončila vo Zvolene, nárazom do múru bývalých vojenských kasární. Žiaľ, v aute nesedel sám. Vodič viezol dvoch tínedžerov, všetci sa zranili. Vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu.  "Prvýkrát som videla niečo takéto, išiel hádam 140km/h a tuto narazil, dve hodiny čo kúpil to auto," hovorí svedkyňa nehody.

Zvolenčan zobral na takpovediac prvú jazdu novým autom aj dvoch tínedžerov, 16 a 17-ročných chlapcov. Ďaleko sa však nedostali, havarovali na sídlisku Balkán, po pár kilometroch jazdy. Vodič chcel odbočiť, prejazd zákrutou nezvládol a auto skončilo v murovanom plote. Obaja spolujazdci sa pri náraze zranili, stav 16-ročného chlapca je podľa polície mimoriadne vážny. Vodič šoféroval aj napriek tomu, že pred jazdou pil alkohol. Podľa polície mal muž viac ako dva promile. Nevyhne sa tak trestnému stíhaniu. Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

"37-ročný vodič motorového auta sa dostatočne nevenoval vedeniu motorového vozidla a narazil do murovaného oplotenia," informuje hovorkyňa  KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Zvolenčan viezol aj dvoch tínedžerov vo veku 16 a 17-rokov. Muž poriadne hazardoval, za volantom triezvy nesedel. Muž šoféroval hoci nemá vodičský preukaz. Nikto z nich nemal zapnutý bezpečnostný pás. 

Muž, ktorý jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozil nielen seba, ale aj svoje okolie, sa nevyhne trestnému stíhaniu. "Vyšetrovanie dopravnej nehody už prevzal vyšetrovateľ, pre trestné stíhanie ohrozenie pod vplyvom a ublíženie na zdraví," dodáva hovorkyňa  KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy