Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia v Hlohovci: Vodič dodávky si pri cúvaní nevšimol ženu, prešiel po nej niekoľkokrát
Zdielať na

Tragédia v Hlohovci: Vodič dodávky si pri cúvaní nevšimol ženu, prešiel po nej niekoľkokrát

HLOHOVCE / Dopravná nehoda dodávky a chodkyne sa skončila tragicky. Mladý vodič si pri cúvaní nevšimol, že 84-ročná dôchodkyňa mu stojí priamo za autom. Seniorka utrpela rozsiahle zranenia, ktorým nakoniec podľahla.

Nehoda sa stala na Námestí svätého Michala v Hlohovci. Jej priebeh zachytili aj priemyselné kamery.

Na záberoch je vidieť staršiu pani, ktorá postáva za zaparkovanou bielou dodávkou. Vodič si ju nevšimol a pri cúvaní do nej narazil, pričom dôchodkyňa spadla na zem. Vodič si zrazenú ženu ani po náraze nevšimol a pri cúvaní po nej ešte dvakrát prešiel.


"Staršia žena bola vo vážnom stave. Pri dopravnej nehode utrpela viaceré poranenia celého tela, tzv. polytraumu. Záchranári ju po ošetrení transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Tam svojim zraneniam, žiaľ, po pár hodinách podľahla. "Za volantom dodávky sedel 23-ročný muž z Leopoldova. Policajti alkohol u vodiča nezistili," vyjadrila sa hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.


Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia z nedbanlivosti. "Pre posúdenie skutku bude nevyhnutné skúmať zavinenie vodiča či bolo úmyselné alebo z nedbanlivosti. V prípade preukázania zavinenia z nedbanlivosti bude možné skutok kvalifikovať ako prečin usmrtenia," uviedol Tomáš Strémy, Právnická fakulta UK Bratislava. V takom prípade bude mladému vodičovi hroziť až 5 ročný pobyt za mrežami.

https://www.facebook.com/KRPZTT/posts/724229278175057

Súvisiace články

Najčítanejšie správy