Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žilinský súd odsúdil dvoch mužov, ktorí mali brutálnym spôsobom zavraždiť kamaráta
Zdielať na

Žilinský súd odsúdil dvoch mužov, ktorí mali brutálnym spôsobom zavraždiť kamaráta

ŽILINA / Sudca Okresného súdu v Žiline odsúdil dvoch mužov, ktorí majú mať na svedomí smrť svojho kamaráta. Jozef a Pavol podľa obžaloby zabili Františka mimoriadne brutálnym spôsobom v záhradkárskej oblasti v žilinskej mestskej časti Považský Chlmec.

Podľa obvinenia sa tragická bitka udiala v suteréne záhradnej chatky. Dodo a Paľo surovo zmlátili Fera. "Išlo o viachodinové brutálne pôsobenie násilia na telo poškodeného. Čo v konečnom dôsledku malo fatálne následky," vyjadril sa prokurátor.

​Svoj čin sa snažili zakryť tak, že do kanála rieky Váh hodili jeho mŕtve telo, ktoré však voda vyplavila po deviatich dňoch od násilnej smrti. "Znalecký posudok verifikoval najmenej 80 poranení na tele poškodeného," povedal prokurátor.

Pavol vraví, že sa na tejto bitke podieľal len preto, lebo mu to prikázal Jozef, ktorého sa veľmi bál. Dodo sa zas bráni tvrdením, že bol vtedy nepríčetný. "Môj klient sa vyjadril k tomu tak, že stále nevie, prečo to urobil. Bol pod vplyvom liekov," vyjadrila sa Anna Šeligová, Jozefova obhajkyňa.


Znalec z odboru psychiatrie však skonštatoval, že Jozef si počas vraždy uvedomoval, čo robil. "Súd rozhodol tak, že obidvom obžalovaným uložil nepodmienečne tresty. Jednému vo výmere 17 rokov, druhému 24 rokov. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné," uviedol prokurátor. Nespokojný s verdiktom je Dodo, ktorý ihneď v súdnej sieni podal odvolanie. Prípadom sa bude ďalej zaoberať žilinský krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy