Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Súrodenecká hádka: Sestra skončila v nemocnici
Zdielať na

Súrodenecká hádka: Sestra skončila v nemocnici

ZEMPLÍN / Hádka na Zemplíne mala vyústiť do fyzického ataku a žena napokon potrebovala pomoc záchranárov. Do nemocnice ju previezli so zraneniami hlavy. Údajným agresorom má byť jej brat.

K verbálnemu napádaniu malo dôjsť medzi bratom a sestrou. Žena nám povedala, že také niečo sa medzi nimi odohralo prvýkrát. Hádka napokon mala vyústiť do fyzického ataku. Záchranné zložky privolala dcéra zranenej ženy.

"Stalo sa. Pohádali sme sa. On nie je zlý človek, ja som mala vypité," opísala situáciu napadnutá žena. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k údajne napadnutej žene. Posádka ju ošetrila s poranenia hlavy transportovala do nemocnice," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska ZZS.

Žena skončila s poraneným okom a ukázala zlomený nos. Napriek incidentu o bratovi hovorila len pekne a mrzí ju, čo sa stalo. S údajným agresorom sa nám hovoriť nepodarilo. "Žena bola napadnutá mužom v bytovom dome, pričom utrpela zranenia s dobou liečenia do 7 dní," uviedol Igor Pavlik, hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. 

Napadnutá žena chce na hádku s bratom zabudnúť. "Chcem, aby bol pokoj. Veľa problémov je. Jedno s druhým," vyjadrila sa sestra. 

"Polícia v danej veci prijala priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," povedal Igor Pavlik, hovorca KR PZ v Prešove. Podľa advokátky sa ale v závislosti od doby liečenia môže právna kvalifikácia skutku zmeniť. Vo všeobecnosti ide pritom o prísnejšie posudzovanie trestu, vzhľadom na príbuzenský vzťah. 

" Ak je práce neschopnosť nad 7 dní, bude skutok posudzovaný ako trestný čin. V prípade, ak sa páchateľ dopustí ublíženia na zdraví osobám ako sú členovia rodiny, spadá pod odsek 2 trestného zákona, kde sa sadzba pohybuje od 1 do 3 rokov," vysvetlila Simona Čerevková, advokátka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy