Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia pri Zvolene: Po zrážke nákladiakov s autom vyhasol život len 18-ročného muža
Zdielať na

Tragédia pri Zvolene: Po zrážke nákladiakov s autom vyhasol život len 18-ročného muža

BABINÁ/KRUPINA / Tragická dopravná nehoda pri Krupine. Pri zrážke dvoch nákladných a jedného osobného auta vyhasol život iba 18-ročného študenta strednej školy a ďalší dvaja vodiči sa zranili ťažko. Po silnom náraze auto, ktoré šoféroval mladík, roztrhlo na dva kusy.

​​Nehoda sa stala na hlavnom ťahu medzi zvolenom a Krupinou. Cesta bola niekoľko hodín neprejazdná. Bol to šokujúci pohľad aj pre záchranárov, ktorí na mieste zasahovali. Auto, v ktorom sedel 18-ročný študent roztrhlo, zadná časť auta bola v asi 50 metrovej vzdialenosti od tej prednej. 

"Vodič auta prešiel do protismeru, došlo ku kolízii s protiidúcim vozidlom. Pri zrážke došlo k roztrhnutiu na polovicu a predná časť narazila do ďalšieho vozidla," povedal hovorca KR PZ BB Mário Bóna. Mladík nemal žiadnu šancu takýto silný náraz prežiť. Študent hotelovej akadémie cestoval z Krupiny, kde býval. Kam mal namierené, zatiaľ jasné nie je. Ťažko sa zranili obaja vodiči nákladných áut.

Ku Krupine letel záchranársky vrtuľník. Pristál priamo na ceste, do nemocnice odvážal rumunského vodiča nákladiaku. "Vodič utrpel devastačné poranenia hornej končatiny s rozsiahlou stratou krvi, úraz dolnej končatiny a ďalšie odreniny po celom tele. V kritickom stave bol letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ďalší vodič nákladného auta z Maďarska bol vo vážnom stave prevezený sanitkou do nemocnice vo Zvolene. Hlavný ťah na Maďarsko bol dlhé hodiny neprejazdný. V okruhu desiatok metrov ležali kusy z havarovaných áut. Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorý bude zisťovať, prečo k tragédii došlo.

https://www.facebook.com/KRPZBB/posts/1570939086450119

Súvisiace články

Najčítanejšie správy