Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V prípade tragickej smrti chlapca (†14) nastal posun, obvinenie vzniesli voči učiteľke a majiteľovi pozemku
Zdielať na

V prípade tragickej smrti chlapca (†14) nastal posun, obvinenie vzniesli voči učiteľke a majiteľovi pozemku

NITRA / V prípade 14-ročného chlapca, ktorého v Nitre zabil spadnutý konár, nastal posun. Podľa informácií z prokuratúry už padli obvinenia. Tragédia sa stala vlani na konci septembra. Topoľ nevydržal nápor silného vetra.

V prípade skupinky žiakov, na ktorú sa zrútil strom a pritom zabil 14-ročného chlapca, stále prebieha vyšetrovanie. Prokuratúra nám však potvrdila, že už padlo aj obvinenie. Bolo vznesené obvinenie konkrétnej fyzickej osobe a právnickej osobe štátnemu podniku pre prečin všeobecného ohrozenia.

"Bolo vznesené obvinenie konkrétnej fyzickej osobe a právnickej osobe, štátnemu podniku, pre prečin všeobecného ohrozenia. Sťažnosti obvinených voči uzneseniu o vznesení obvinenia doposiaľ neboli prokurátorovi doručené," uviedol hovorca prokuratúry Jaroslav Maček. 

Podľa informácií televízie JOJ je obvinená učiteľka žiaka a majiteľ pozemku, ide o vodohospodársky podnik. Ten údajne plánuje podať sťažnosť. 

30. septembra sa branné cvičenie ôsmakov zo základnej školy zmenilo na boj o životy. Deti sa vracali už do školy aj s učiteľkou. Prechádzali popri rieke a bola silná víchrica. Mohutný konár stromu nápor vetra nevydržal a zasiahol tri deti. Dve sa zranili a jeden chlapec zomrel. Strom po tragédii vyrúbali. Smrť školáka dnes pripomína kríž.

Odborníci rozhodli, že viaceré stromy v tejto lokalite je potrebné vyrúbať. Topoľovú alej nahradí nová výsadba. Je to z bezpečnostného dôvodu, zistilo sa, že sú staré, po životnosti predstavujú bezpečnostné riziko," vysvetlil hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek. 

Slovenský vodohospodársky podnik dal totiž preskúmať všetky stromy. Majú vyše 80 rokov až 100 rokov a minimálne 20 rokov tam už nemali čo robiť. "Celkovo ide o 144 drevín z toho 85 topoľov," priblížil Holúbek. 

Výrub stromov by mal trvať od októbra do marca budúceho roka. Na mieste vysadia znova topole.

Podgurážený muž vyhodil svoju družku z balkóna. Za vraždu dostal 17 a pol roka. Viac povie Viktória Adamečková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy