Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrozná tragédia na západe Slovenska: Opitý vodič zabil matku troch detí
Zdielať na

Hrozná tragédia na západe Slovenska: Opitý vodič zabil matku troch detí

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM/ČACHTICE / Opitý vodič zabil v protismere matku troch detí. Táto tragédia sa stala v piatok podvečer na ceste pri Novom Meste nad Váhom. Muž, ktorý nafúkal vyše jeden a pol promile, zrejme za volantom zaspal.

Hrozivý pohľad sa naskytol na ceste medzi Novým Mestom nad Váhom a obcou Čachtice. Čelnú zrážku dvoch áut má na svedomí vodič čierneho SUV, ktorý vo vysokej rýchlosti prešiel do protismeru. Doplatila na to nevinná žena, ktorá sa vracala domov z práce. "Dostal šmyk, ja som to hneď videl, tak som strhol volant doľava do protismeru, ja som ho obišiel, no do pani to čelne narazil," povedal vodič taxislužby, svedok nehody.


"Bolo zistené, že vo vozidle sa nachádza zakliesnená osoba, ktorú sme za pomoci hydraulického náradia vyslobodili a odovzdali do opatery rýchlej zdravotnej služby," uviedol Dominik Kovačovic, veliteľ zásahu HaZZ Nové Mesto nad Váhom. Už pri pohľade na totálne zdemolované vozidlo je zrejme, že silný náraz nedal žene šancu na prežitie. V aute sa viezla sama.


„Žiaľ, pri dopravnej nehode utrpela žena zranenia, ktorým na mieste podľahla,“ vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Šokujúce je, že vodič, ktorý prešiel s vozidlom do protismeru, sa po náraze snažil z miesta nehody ujsť. Podľa svedkov bolo zrejme, že je pod vplyvom alkoholu. "Vybrakovali ho z auta z druhej strany a pán začal utekať, ale nepodarilo sa mu ďaleko dostáť, lebo zjavne bol pod vplyvom alkoholu," povedal svedok nehody.


"45-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,6 promile alkoholu," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. „Druhý účastník nehody si poranil nohu. Záchranári ho po ošetrení transportovali do nemocnice,“ vyjadrila sa Krčová. Podľa informácií TV JOJ mal alkoholom podgurážený vodič za volantom zaspať. Keď zišiel autom z cesty, pravdepodobne sa prebral a strhol riadenie doľava. 42-ročná žena z Čachtíc, ktorá náraz neprežila, bola matkou troch detí. Podľa svedkov pritom nechýbalo veľa a zrazených áut mohlo byť viac.


"Letel veľmi veľkou rýchlosťou a keď do pani nabúral, ja som to, našťastie, stihol strhnúť do protismeru a všetky tie plastové a sklené kusy lietali na mňa," zaspomínal si svedok nehody. Vodiča zatiaľ neobvinili. Podľa polície mal muž už v minulosti odobratý vodičák pre jazdu pod vplyvom alkoholu. "Vyšetrovateľ OR PZ v Novom Meste nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Adámiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy