Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ján (19), ktorý mal cez víkend dobodať matku na smrť, sa postavil pred sudcu. Rozhodli o jeho väzbe
Zdielať na

Ján (19), ktorý mal cez víkend dobodať matku na smrť, sa postavil pred sudcu. Rozhodli o jeho väzbe

NITRA / Devätnásťročný mladík, ktorý mal zavraždiť 48- ročnú mamu, sa v stredu postavil pred sudcu v Nitre. Až do večera rozhodoval o tom, či ho budú stíhať vo väzbe. Mladík ju mal v sobotu po údajnej hádke v byte na sídlisku Klokočina dobodať.

19- ročného Jána pred okresný súd policajti doviedli krátko pred 15 hodinou. Mladík, oblečený v teplákoch mal po celý čas kapucňu a sklonenú hlavu. Pre opatrenia s pandémiou mu pri vstupe najskôr odmerali teplotu. Pár minút pred pojednávaním sa radil s právničkou. Na naše otázky nereagoval. Na neverejnom pojednávaní sudca vypočúval muža niekoľko hodín. Rozhodnutie padlo napokon po 5 hodinách.


Sudca napokon rozhodol, že mladík bude stíhaný vo väzbe. "Dôvodmi vzatia do väzby je obava, že ujde alebo sa bude skrývať aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu," informovala hovorkyňa súdu Patrícia Mišovič. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, Ján podal sťažnosť.

K vražde došlo v sobotu večer, potom, ako sa mladík vrátil zo svadby príbuzného. Bol pod vplyvom alkoholu a 48- ročnú mamu bodol podľa informácií televízie JOJ minimálne 4-krát do oblasti trupu. Žena bola na mieste mŕtva. Po príchode polície syn kričal, že neotvorí dvere lebo má strach. Policajti ho v byte zadržali a po vypočutí obvinili z vraždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy