Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý vodič zaparkoval auto v potoku. Posádka z miesta nehody ušla, jedna žena skončila v nemocnici
Zdielať na

Opitý vodič zaparkoval auto v potoku. Posádka z miesta nehody ušla, jedna žena skončila v nemocnici

RUDŇANY / Nočný súrodenecký výlet autom po Rudňanoch sa skončil v potoku. Vodiča zrejme prekvapila zákruta. Jeho sestra skončila v nemocnici a mužove dobrodružstvo bude pokračovať na polícii. Za volant si sadol s dvomi promile alkoholu.

Vodič nevybral zákrutu, s autom pokračoval rovno po ceste, kde prerazil plot miestnej školy. Následne čelne vrazil do koryta potoka, ktorý tečie cez areál základnej školy. "V čase nášho príchodu bolo vozidlo v potoku. Posádka sa na mieste nenachádzala. Našťastie, z motorovej časti nevytekali žiadne kvapaliny do potoka," uviedol veliteľ zásahu HaZZ SNV Imrich Laznia.

PMJ-čkári aj policajný psovod prehľadali okolie nehody. Popri tom zisťovali majiteľa vozidla. Pár desiatok metrov od nehody našli muža, ktorý sa priznal že havarované auto šoféroval. Prvá dychová skúška mala hodnotu takmer jeden a pol promile. Ďalšia sa vyšplhala na dve promile.

Sestru vodiča záchranári na mieste ošetrili a vzali do nemocnice. "V Súvislosti s uvedenou udalosťou bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vyjadril sa Jaroslav Ličák, Oddelenie prevencie a komunikácie KR PZ KE.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy