Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mestskí policajti v Humennom našli na ulici bezvládnu tehotnú ženu. Skončila opäť na ulici
Zdielať na

Mestskí policajti v Humennom našli na ulici bezvládnu tehotnú ženu. Skončila opäť na ulici

HUMENNÉ / Ležala bezvládne na zemi a držala si brucho. Mladú ženu našli mestskí policajti v Humennom. Ide o bezdomovkyňu, ktorá je tehotná a navyše hluchonemá. Nielenže nebolo jednoduché zistiť, aký má zdravotný problém, no bez dokladov nevedeli ani len to, koľko má rokov. Po ambulantnom ošetrení v nemocnici skončila hluchonemá tehotná žena opäť na ulici.

Po príchode mestských policajtov na miesto bolo zjavné, že žena má nejaký zdravotný problém. Nebolo ale jasné, o čo ide. Ležala na zemi, vzlykala a držala sa za brucho. Žena nevie rozprávať a zrejme ani nepočuje. "Po príchode na miesto sme zistili, že ide o bezdomovkyňu, je nemá, snažili sme sa ju prebrať," priblížil mestský policajt Tadeáš Nemčický. 

Doklady nemala a policajti sa tak nedozvedeli ani to, ako sa volá, odkiaľ je či koľko má rokov. So stotožnením pomohli štátni policajti. Žena sa síce nachádza na území mesta, no Humenčanka nie je. "Zjavne mala nejaký zdravotný problém, preto sme volali záchranku," vysvetlil Nemčický. 

"Môžem potvrdiť, že nás kontaktovala MsP s tým, že na ulici našli ležať tehotnú ženu, ktorá je údajne podchladená," upresnila hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Policajti prešetrili i to, či žene niekto neublížil. "V tomto prípade policajti nezistili žiadne protiprávne konanie," informovala o prípade policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Po ošetrení na mieste záchranári ženu previezli do nemocnice, a to s bolesťami brucha. V nemocnici sa ale dlho nezdržala. Po ambulantnom ošetrení ju prepustili a tehotná hluchonemá žena sa tak znova ocitla na ulici. Podľa zistení polície prespáva pod jedným z mostov pri Laborci.

Policajti sa stretávajú aj s tým, že aj keď sa ľuďom bez domova snažia pomôcť, narazia na ich nezáujem. Neraz im pomocnú ruku odmietajú podať i príbuzní. "Aj keď sme zistili príbuzných v minulosti, tí sa buď dištancovali alebo odmietali komunikovať," povedal náčelník MsP Humenné Marián Zub. 

Muž jazdil na R1 v protismere a opitý: Dvaja ľudia zomreli, jedna žena sa ťažko zranila: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy