Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Príslušník ozbrojených síl spôsobil nehodu na vojenskej Tatre, na ceste ostalo päť rozbitých áut
Zdielať na

Príslušník ozbrojených síl spôsobil nehodu na vojenskej Tatre, na ceste ostalo päť rozbitých áut

ROŽŇAVA / Príslušník ozbrojených síl vo štvrtok ráno spôsobil dopravnú nehodu na vojenskej Tatre, po ktorej ostalo na ceste rozbitých až 5 áut. K zrážke došlo v Rožňave tesne pri areáli kasární. Pri nehode sa zranila mladá žena.

Vodič mal vychádzať z areálu pred vojenským útvarom na hlavnú cestu, dopravu údajne riadil jeho kolega. Ten mal zastaviť prichádzajúce autá, kým na cestu vyjde vojenská tatra. "Ja som stála, predo mnou bolo GLS auto a neviem, on tak rýchlo vyšiel a narazil do mňa, to bolo asi všetko, na čo si pamätám," uviedla vodička auta. 

Vodič tatry najskôr narazil do dodávky a následne došlo ku zrážke aj ďalších 3 odstavených vozidiel. Dôvodom pravdepodobne bolo, že vodič, príslušník ozbrojených síl SR, pri vychádzaní na hlavnú cestu z vedľajšej dostatočne nevenoval pozornosť riadeniu," informovala Martina Kovaľ Kakaščíková z komunikačného odboru ministerstva obrany. 

Pri nehode sa zranila jedna z vodičiek, tú namieste ošetrili hasiči, záchranári ju následne previezli do nemocnice. Alkohol na mieste zistený nebol, odhadovaná škoda na vozidlách je predbežne vyčíslená na 4 000 eur," priblížila Kakaščíková. 

"Vozidlá sme zabezpečili proti požiaru, posypali sme vytečené prevádzkové kvapaliny," povedal veliteľ zásahu Jozef Šimko z HaZZ RV. Počas vyšetrovania nehody riadili cestu v jednom pruhu policajti, počas odťahovania áut ju úplne uzavreli.

V Banskej Bystrici horel pred pár dňami priamo na autobusovej zastávke autobus. Bližšie už Katka Kováčiková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy