Zatiahnuté
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Dvojičky dostali doživotie. Stáli na čele zločineckej skupiny a obchodovali s drogami
Zdielať na

Dvojičky dostali doživotie. Stáli na čele zločineckej skupiny a obchodovali s drogami

BANSKÁ BYSTRICA / Doživotie. Takéto tresty vymeral Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici bratom, dvojčatám, Dominikovi a Dávidovi. Podľa obžaloby stáli dvojičky na čele zločineckej skupiny na Považí, ktorá inkasovala tisíce za predaj drog. Bratia sú vinní aj z vraždy ďalšieho člena skupiny, ktorý proti nim začal vypovedať na polícii.

Podľa senátu Špecializovaného trestného súdu páchali násilie, neštítili sa zavraždiť ani vlastného. Konkurentom vypaľovali prevádzky aj autá. Skupina okolo bratov, dvojičiek pôsobila od roku 2010. Hlavným zdrojom príjmu boli drogy. "Mali riadiť zločineckú skupinu, ktorá sa zaoberala obchodovaním s drogami. V severnej a západnej časti Slovenska. S tým, že páchali aj násilnú trestnú činnosť ku konkurencii a dopustili sa vraždy člena skupiny," povedal prokurátor ÚŠP.

Podľa obžaloby popravili bývalého člena skupiny, Erich Ochodnický zmizol ešte v roku 2016. Jeho telo zasypali cementom a zahrabali do jamy v lese na susednej Morave, kam ho previezli potom, čo ho zastrelili samopalom s tlmičom. Mala to byť pomsta za to, že vypovedal proti ním na polícii.

Dokazovanie bolo mimoriadne rozsiahle, senát vypočul desiatky svedkov a vyhodnotil množstvo dôkazov, spis má tisíce strán. 28-roční bratia Dominik a Dávid vinu popierali, len ich záverečné reči trvali viac ako desať dní.

Súd ich uznal za vinných, za mrežami by bratia mali stráviť celý zvyšok svojich životov. Dostali doživotie, lebo podľa súdu nie je šanca na ich nápravu. Proti rozsudku sa obaja odvolali, rozhodovať tak bude najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy