Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pripravili ho o psa, zničili mu auto, vyhrážali sa mu podpálením. Pán Vasil (70) teraz nachádza v schránke náboje
Zdielať na

Pripravili ho o psa, zničili mu auto, vyhrážali sa mu podpálením. Pán Vasil (70) teraz nachádza v schránke náboje

OSADNÉ / Pripravili ho o psa, zničili mu auto a pod oknami domu vykrikovali, že ho podpália. Napokon si 70-ročný muž z Osadného opakovane našiel v poštovej schránke náboje.

70-ročný pán Vasil z Osadného hovorí, že mu niekto do schránky postupne hodil 5 nábojov. Dialo sa to postupne v priebehu niekoľkých mesiacov. "Vyberal som dopis a našiel som tam dva náboje. Nevenoval som tomu žiadnu pozornosť, myslel som, že si niekto vystrelil," poznamenal Vasil. 

Práve preto sa podľa jeho slov na políciu spočiatku neobrátil. Navyše vysvetľuje, že na nábojoch boli jeho odtlačky, keďže ich vybral spolu s poštou. Lenže podobný scenár sa zopakoval aj o pár týždňov neskôr a potom znova. To už ale zo schránky vyberal náboje rôznych kalibrov. "Jeden náboj je z 1. sv. vojny, dva náboje sú 765.ky, jeden je do poľovníckej pušky a jeden je do samopalu," priblížil Vasil. 

Podľa slov pána Vasila náboje síce ukázal jednému z humenských vyšetrovateľov, no ten sa prípadom nezaoberal. Situácia sa otočila, keď niekto iný práve jeho udal, že má doma nelegálne náboje."Na výsluchu som mu tiež ukázal náboje, na kriminálke, on s tým nič nemá. Neviem si vysvetliť, prečo ma nepredvolali, keď vedeli, že mám tie náboje, len prišli za mnou ako za posledným zločincom," upozornil Vasil. 

Polícia už v tomto prípade začala aj trestné stíhanie. Nájdené náboje zaistili a zadokumentoval ich kriminalistický technik. Prípad prešetrujú ako zločin nedovoleného ozbrojovania. Neobvinili nikoho, muž bol zatiaľ vypovedať ako svedok. "Vo veci prebiehajú procesné úkony vrátane znaleckého dokazovania," informovala o prípade policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Podľa slov pána Vasila to má byť zastrašovanie z dôvodu, že roky poukazuje na podľa neho problémové hospodárenie v lesoch. Vraví, že ide o opakované zastrašovanie. "Ak niekto sa mi opováži dať náboje do schránky, odstrániť psa, zničiť auto, vykrikovať po oknom zdechneš, zapálime ťa, tak to teraz mám obavy," povedal Vasil. 

"Za skutok hrozí páchateľovi väzenie až na 10 rokov, keďže sa mal skutku dopustiť závažnejším spôsobom konania, a to po dlhší čas," uviedla Ligdayová. 

Neobviňujem nikoho, ďalej budem bojovať, aby pravda vyšla najavo," dodal Vasil. 

Vyhrážal sa manželke, že ju zabije. Dôchodca (71) z východného Slovenska skončil za mrežami: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy