Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Banskej Bystrici horel autobus. Vo vozidle sa nachádzali ľudia
Zdielať na

V Banskej Bystrici horel autobus. Vo vozidle sa nachádzali ľudia

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici dnes zhorel autobus mestskej hromadnej dopravy. Bol plný cestujúcich. Vodič si všimol hustý dym a tak všetkých okamžite poslal von. Keď prišli na miesto hasiči, autobus bol v plameňoch.

Autobus začal horieť, ľudia našťastie vystúpili. "To bolo 5 minút ako začal horieť, najprv stál a začal dymiť," opísala okoloidúca.

Stalo sa to na rušnom ťahu v centre Banskej Bystrice, navyše v čase dopravnej špičky. Kým stihli vystúpiť všetci cestujúci, šľahali už z neho niekoľko metrové plamene. Hasiči zablokovali celú cestu s technikou, ktorú potrebovali na hasenie požiaru."Autobus bol na CNG plyn, ten sme odstavili a prebiehalo hasenie," uviedol Michal Dzúrik hovoca hasičov.

Hlavný ťah cez centrum mesta bol ochromený, dlhé kolóny boli zo všetkých smerov, dostať sa do centra v tom čase bolo ťažké. Hasičský vyšetrovateľ bude zisťovať prečo autobus začal horieť. Škody ešte nevyčíslili, podľa prepravcu išlo o 8 ročný autobus. "Z technického pohľadu budeme mať odhad v priebehu pondelka. Došlo aj k poškodeniu trakčného vedenia. Ospravedľňujeme sa všetkým občanom za zdržanie a vzniknuté nepríjemnosti, " informoval hovorca SAD Zvolen Adrián Polóny.

VIDEO z horiaceho autobusu v Banskej Bystrici si môžete pozrieť TU:

https://www.facebook.com/KRPZBB/posts/1562970710580290

Súvisiace články

Najčítanejšie správy