Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri Veľkom Krtíši sa čelne zrazil autobus s autom. Cestu uzavreli
Zdielať na

Pri Veľkom Krtíši sa čelne zrazil autobus s autom. Cestu uzavreli

PRÍBELCE / Na ceste za obcou Príbelce pri Veľkom Krtíši došlo k vážnej nehode. Čelne sa zrazil prímestký autobus s osobným autom. Na miesto dorazili všetky záchranné zložky, cestu museli uzavrieť.

Starší vodič prešiel na rovnom úseku do protismeru a rútil sa rovno na prichádzajúci autobus. Vodič prímestskej linky si nevedel vysvetliť čo sa deje. Začal brzdiť, no auto išlo stále v protismere. Autobus už takmer stál, keď došlo k nárazu.  

62-ročný vodič auta tvrdil, že mu dovnútra vletel hmyz. Po zrážke spadol pod prístrojovú dosku, odkiaľ ho vytiahol vodič autobusu a ďalší okoloidúci vodiči. Jeho manželka si pravdepodobne zlomila ruku. Obidvaja boli pri vedomí. 

​"Zranení utrpeli najmä poranenia hlavy a končatín. Po ošetrení záchranármi boli prevezení do nemocnice," vyjadrila sa Alenka Krčová, hovorkyňa záchranárov. 

V nemocnici skončila aj 50-ročná žena, ktorá bola jedinou cestujúcou v autobuse. Tú ale ošetrili iba jednorázovo, vodič aj so spolujazdkyňou sú stále hospitalizovaní. "Škody, ktoré vznikli pri DN boli odhadnuté na 52 tisíc eur," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy