Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Problematické zdemolované auto pri Prievidzi: Okoloidúci vodiči sú už zúfalí
Zdielať na

Problematické zdemolované auto pri Prievidzi: Okoloidúci vodiči sú už zúfalí

DOLNÉ VESTENICE / Ešte 25. augusta sa pri obci Dolné Vestenice v prievidzkom okrese zrazili dve dodávky a osobné auto. Zdemolované dodnes stojí vedľa cesty. Majiteľ oň nejaví záujem. Mnohí vodiči tam zastavujú, pretože si myslia, že ide o nehodu a chcú pomôcť.

"Išiel som podvečer, videl som auto, normálne mi srdce zovrelo. Zastavil som, myslel som si, že je tam niekto, našťastie nebol," povedal vodič Daniel. Naskytol sa mu hrozivý pohľad. Zdemolované auto púta pozornosť už z diaľky. 

Nehoda sa stala ešte 25. augusta. Auto však stále stojí vedľa cesty. Za ten čas tu zastavilo množstvo vodičov s cieľom pomôcť posádke. V osudný deň sa tu zrazili dve dodávky a osobné auto. To tu zostalo dodnes. "V tomto prípade je to na pleciach správcu komunikácie, ktorý zodpovedá za zjazdnosť komunikácie," vyjadril sa právnik Róbert Pietrik.

"Auto bolo havarované. Môžu z neho vytekať prevádzkové kvapaliny, mal by správca komunikácie vyzvať majiteľa, neodkladne to odstrániť, skonštatoval Pietrik. "Slovenská správa ciest nemôže nakladať s cudzím majetkom," vyjadril sa Martin Guzi zo Slovenskej správy ciest. 

Slovenská správa ciest tvrdí, že auto môže dať odstrániť iba polícia. "Majiteľ auta bol políciou niekoľkokrát vyzvaný o odstránenie auta z ochranného pásma cesty prvej triedy," uviedol hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička.

Dodnes tak neurobil. Auto začali postupne rozkrádať. Chýbajú mu už kolesá a veľa vecí zmizlo aj z interiéru. Podľa právnika mali úrady dávno konať. "Odtiahne na určené parkovisko a znovu vyzve majiteľa, aby si to zobral," dodal Pietrik. Náklady môžu od majiteľa vozidla následne vymáhať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy