Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sadla si za volant opitá a spôsobila nehodu, pri ktorej zomrel otec troch detí. Obvinená Jana sa postavila pred sudcu
Zdielať na

Sadla si za volant opitá a spôsobila nehodu, pri ktorej zomrel otec troch detí. Obvinená Jana sa postavila pred sudcu

BRATISLAVA / Sadla si za volant opitá a spôsobila nehodu, pri ktorej zomrel otec troch detí. 43-ročný Miroslav smeroval v osudné ráno za prácou. Obvinená Jana sa po dňoch strávených v nemocnici postavila pred sudcu. Ten rozhodoval, či bude stíhaná za mrežami alebo na slobode.

Jana (41) si za volant sadla opitá a spôsobila obrovskú tragédiu, pri ktorej prišiel o život otec troch detí. Ten spolu s kamarátom smerovali presne pred 10 dňami za prácou. "Išli do roboty, na fušku išiel. Zarobiť pre ženu peniaze, pre deti a bolo mu to osudným," povedal jeho kamarát. 

Nebohý Miro s kamarátom prešiel len pár kilometrov od svojho domova. Vo Vinohradoch nad Váhom do nich opitá Jana čelne v plnej rýchlosti vrazila. Miro nemal žiadnu šancu prežiť a na mieste zomrel. Jana na po nehode nafúkala a záchranári ju previezli so zraneniami do nemocnice. Lekári ženu museli operovať a polícia ju obvinila len pred pár dňami.

"41-ročná Jana je obvinená z prečinu usmrtenia. Za volantom sedela v čase nehody pod vplyvom alkoholu. V dychu mala 1.8 promile," potvrdila policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Jana bola navyše v podmienke. V minulosti už raz prišla práve kvôli alkoholu o vodičák. Aj z tohto dôvodu polícia chcela, aby bola stíhaná väzobne. Policajti Janu priviezli na súd priamo z galantskej nemocnice a sudca bol nekompromisný a poslal ju do väzby.

Keďže je obvinená po operácií, tak ju policajti rovno zo súdu previezli do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, kde sa bude zotavovať. Ak jej súd preukáže vinu hrozí jej až 10 rokov za mrežami.   

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy