Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tureckého vodiča vyslobodili hasiči zo zničenej kabíny. Zostal zakliesnený v prevrátenom kamióne
Zdielať na

Tureckého vodiča vyslobodili hasiči zo zničenej kabíny. Zostal zakliesnený v prevrátenom kamióne

DEVIČIE / Mal namierené do svojej rodnej krajiny, ale nezvládol riadenie. Turecký kamionista sa prevrátil v obci Devičie (okres Krupina).

Vodič havaroval na úzkej ceste a ostal uväznený v kabíne. "Cez operačné stredisko sme boli vyslaní k dopravnej nehode kamióna, ktorý sa nachádzal mimo vozovky so zakliesnenou osobou," informuje hasič Michal Lutter. 

Privolaní hasiči pomohli vodičovi, ktorý nebol vážne zranený, dostať sa von z kabíny. "43-ročný vodič zišiel s vozidlom mimo cesty, kde sa kamión prevrátil na pravý bok," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Vodič havaroval na ceste, ktorá je hlavným ťahom na Maďarsko. K dopravným nehodám tam dochádza často. Kamión nebol plne naložený a prevážal náhradné diely do áut. Smeroval z Poľska do Turecka. "Na mieste zasahovalo 6 príslušníkov z Krupiny a Pliešoviec s tromi kusmi hasičskej techniky," informoval Matúš Kondela, hovora krajských hasičov. 

Vyšetrovaním bolo zistené, že haváriu kamióna zapríčinil vodič nesprávnou jazdou. Z tohto dôvodu dostal na mieste blokovú pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy