Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nelegálny biznis so psami. Po reportáži TV JOJ spoznala tri šteniatka ich bývalá majiteľka
Zdielať na

Nelegálny biznis so psami. Po reportáži TV JOJ spoznala tri šteniatka ich bývalá majiteľka

BRATISLAVA / Len nedávno TV JOJ informovala o tom, ako v Nemecku zachytili dodávku, ktorá prevážala slovenské šteniatka. Niektoré z nich prevážali nelegálne a mali zrejme vystavené falošné pasy. Vďaka odvysielanej reportáži, jedna pani z východného Slovenska spoznala tri šteniatka, ktoré predala a ešte pred pár mesiacmi behali u nej na dvore.

Sučke pani z východného Slovenska sa koncom mája narodilo sedem šteniatok, ktorým chcela nájsť nový domov. Išlo o krásne krížence labradora a zlatého retrívera. Uverejnila preto inzerát na jednom známom portáli. Behom 30 minút mala záujemcov na všetky z nich. Mala však aj dva zvláštne telefonáty.

"Jeden pán, ktorý chcel tri šteniatka naraz a hneď za ním pani, ktorá chcela štyri šteniatka naraz. Som vravela, že toľko ani nemám. Už mi to začínalo byť zvláštne. Tú pani, ktorá chcela štyri šteniatka sme odstavili hneď," vraví bývalá majiteľka. 

Nemenovaný pán ju ale prehovoril. Tvrdil jej, že mu zomrel člen jeho rodiny, ktorého chce takto potešiť. Zvyšné dve mali ísť pre jeho dcéry. Dva týždne ho však nechala čakať, keďže šteniatka ešte nemohla oddeliť od matky. "Dovtedy mi pán stále telefonoval a vždy sa pýtal, o akú rasu ide. O aké krížence ide, ako sú staré. Už vtedy mi bolo čudné, či si vôbec nepamätá, že si ide kupovať tri štence a nevie o nich nič," pokračuje bývalá majiteľka.  

Predala ich v piatok desiateho júla. Potom ju známi upozornili na to, že mohlo ísť o pochybné praktiky priekupníkov. Pán sa ale koncom júla ozval znova. "Jeden psík sa vrátil od známeho našej rodiny a ponúkala som ho znova na portáli. Prvý telefonát bol od toho pána, ktorý mi zobral tri šteniatka. Už som ho ani nedvihla," vysvetľuje bývalá majiteľka. 

Neskôr, koncom augusta zastavili nemeckí colníci na diaľnici slovenskú dodávku zo Žiaru nad Hronom. Prevážala 94 šteniatok rôznych plemien. Niektoré z nich prevážali nelegálne. V dodávke sa však nachádzali aj jej šteniatka.

"Keď som videla tú reportáž, tak mi stislo srdce. Ja som ich okamžite spoznala, hneď v prvých záberoch. Potom som si ich znova púšťala na internete opakovane a spoznala som tam obidve sučky aj psíka," dodala bývalá majiteľka. 

Pani ponúkala šteniatka za 30 eur, pretože chcela pre ne hlavne nový domov. Až neskôr zistila, že majú väčšiu cenu a že ju zrejme niekto oklamal. Aj takýmto spôsobom chcela varovať verejnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy