Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nešťastie vo Veľkom Krtíši: Dôchodcu zabilo auto rovno na priechode pre chodcov
Zdielať na

Nešťastie vo Veľkom Krtíši: Dôchodcu zabilo auto rovno na priechode pre chodcov

VEĽKÝ KRTÍŠ / Záchranári podvečer oživovali v centre Veľkého Krtíša zrazeného chodca. Starší muž aj napriek niekoľko minútovej resuscitácii vážnym zraneniam na mieste podľahol. Priamo na priechode pre chodcov ho zrazilo auto.

Po náraze zostal starší muž bezvládne ležať na zemi. Ako prvý mu pomohol svedok, ktorý pracuje ako lekár vo veľkokrtíšskej nemocnici.

Krátko na to dorazila na miesto aj posádka záchranárov, ktorí sa ho snažili zachrániť, no jeho poranenia boli veľmi vážne. 74-ročný dôchodca ale vážnym zraneniam podľahol. Za volantom auta sedel v čase zrážky 43-ročný muž z Českej republiky. Chodec údajne nevidel prichádzajúce auto z toho dôvodu, že ho oslepilo slnko.

"My sme išli vzápätí za ním a nevideli sme absolútne nič," povedala Denisa, obyvateľka Veľkého Krtíša. Dychová skúška u vodiča bola negatívna, či bol pod vplyvom alkoholu chodec bude zrejmé až z výsledkov pitvy. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a všetky okolnosti nehody budú ďalej vyšetrovať. Osobné auto zaistili.

https://www.facebook.com/KRPZBB/posts/1550916225119072

Súvisiace články

Najčítanejšie správy