Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bez vodičáku, s alkoholom v krvi. Medzilaborčanka už pozná svoj trest
Zdielať na

Bez vodičáku, s alkoholom v krvi. Medzilaborčanka už pozná svoj trest

MEDZILABORCE / Bez vodičáku, dokladov od auta, no s vyše 2,2 promile alkoholu v krvi. Tak si za volant sadla 42-ročná žena z medzilaboreckého okresu. S autom zišla z cesty a po policajnej kontrole skončila za mrežami. V superrýchlom konaní už aj pozná právoplatný trest.

Stalo sa to okolo pol štvrtej nadránom. Štyridsaťdvaročná žena autom smerovala do okresného mesta Medzilaborce. Vozidlo ale skončilo mimo cesty.

Pri následnej kontrole policajti zistili, že žena pri sebe nemá žiadne doklady od auta a ani vodičák. Lustrácia ukázala, že Medzilaborčanka je držiteľkou vodičského oprávnenia. Dychová skúška dopadla pozitívne, a to s výsledkom viac ako 2,2 promile. Žena skončila za mrežami policajnej cely. V superrýchlom konaní ju sudkyňa Okresného súdu Humenného uznala za vinnú z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.  Dostala ročnú podmienku a za volant si tak skoro nesadne.

"Zároveň jej bol uložený trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 30 mesiacov," uviedla hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová. Trestný rozkaz OS je právoplatný. Žena bola zo zadržania prepustená na slobodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy