Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pachingera, známeho z kauzy nebankoviek, prepustili na slobodu
Zdielať na

Pachingera, známeho z kauzy nebankoviek, prepustili na slobodu

BRATISLAVA / Patrik Pachinger z kauzy nebankoviek je už na slobode. Z ústavu na výkon trestu odchádzal pokojne, v obleku a novinárom trpezlivo odpovedal na otázky.

Patrik Pachinger sa objavil vo dverách väznice, krátko po pol deviatej. Ako povedal, jeho prvé kroky budú smerovať k rodine. Jeho prvé slová po prepustení na slobodu však boli o kauze nebankoviek. "Ja sa nemám za čo hanbiť, aspoň si nie som vedomí, žeby som niekomu ublížil, určite nie vedome. Musím priznať, že sú určité veci alebo ľudia, ktorí sa cítia právom poškodení, avšak nie mojim pričinením a už vôbec nie úmyselným," uviedol Pachinger. 

Podľa jeho slov sa začala druhá fáza tohto prípadu, ktorá by sa mohla skončiť veľkou hanbou pre Slovensko. Na Najvyššom súde je už takzvané dovolanie. O jeho obsahu ale hovoriť nechcel, naznačil, že boli porušené viaceré jeho ľudské práva. Nevylúčil, že pomoc vyhľadá aj na Európskom súde pre ľudské práva.

V kauze nebankoviek bol jedným z troch odsúdených, no zatiaľ si celý 7-ročný trest odpykal iba on. K ďalším dvom odsúdeným sa odmietol vyjadriť. "Doteraz neviem, kto nás a akým spôsobom spájal. To nemá logiku ani opodstatnenie. Tú konštrukciu ešte bude vidieť, tá pravda vyjde na svetlo, myslím, že už je čas, aby sa Slovensko dozvedelo, aká ta skutočná pravda je," dodal Pachinger. O živote po prepustení ma zatiaľ nejasné predstavy, no nebráni sa ani ďalšiemu podnikaniu.

Patrik Pachinger zároveň čelí ďalšej obžalobe zo sprenevery, kde mu hrozí 10 -15 ročné väzenie. Pred súd by sa mal znova postaviť v októbri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy