Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rozsiahla pátracia akcia v Slovenskom raji. Už niekoľko dní hľadajú dôchodcu
Zdielať na

Rozsiahla pátracia akcia v Slovenskom raji. Už niekoľko dní hľadajú dôchodcu

SLOVENSKÝ RAJ / Štvrtý deň je Slovenský raj plný záchranných tímov. Stále hľadajú Františka Tkáča, ktorý je nezvestný od nedeľného popoludnia. Dôchodcu videli naposledy pod Kláštoriskom. Po mužovi nepátrajú iba chlapi v uniformách horskej služby a polície. Zachytiť stopu sa snažia policajné či záchranárske psy. Ide o najrozsiahlejšiu pátraciu akciu v Slovenskom raji za posledných 5 rokov.

Pátracie tímy vo štvrtok rozšírili oblasť prehľadávania. Úsek medzi Podleskom a Kláštoriskom už prečesali dôkladne. Pátrači prešli územie od Kláštoriska cez Kláštorskú roklinu, po Prielom Hornádu a lesy okolo turistických chodníkov smerujúcich na Podlesok.

"Je to veľká časť územia, ktorá nie je jednoduchá, pretože sa tam nachádza asi 5 doliniek, priam až rokliniek, kde sú strmé zrazy, skaly, zarastené všetko stromami," informuje náčelník HZS Slovenský raj Ivan Krajčír. 

Chlapi, ktorí denno denne pátrajú po Fantiškovi už nechali v raji litre potu. Terén im dáva poriadne zabrať. V nohách majú desiatky kilometrov. "Keď podľa GPSka sme robili analýzu, tak približne 50 kilometrov sa pes nabehal, čo je dosť veľa. A v podstate intenzívne pátral niekoľko hodín. Sme v pátraní už štvrtý deň a dnes je nasadených 9 kynológov z Horskej služby," vraví grant služobnej kynológie HZS Zdeno Fedor. 

Tým sekundujú aj policajné psy so svojimi psovodmi. Štyria psovodi prehľadávali lesy medzi Kláštoriskom a Suchou Belou. Ostatné hliadky sa vydali spodnou trasou z Podleska na západ.

Do pátrania sa v piatok opäť zapojila aj letka ministerstva vnútra. Policajti opätovne prehľadávali lesy raja aj zo vzduchu. Včera sa ku rodine nezvestného Františka dostala závažná informácia. Údajne podobne vyzerajúceho muža videli na strednom Slovensku. "Údajne máme stopu v Banskej Bystrici. Nejaký starší pán v pondelok večer okolo pol ôsmej stopoval na Donovaly. Prešla dlhá doba. Môže byť zarastený, špinavý," uviedla dcéra nezvestného muža Katarína Jendrušáková. 

Rodina prosí ak Františka niekto videl, prípadne viezol, aby kontaktoval políciu na čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy