Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Divoká nočná naháňačka s policajtmi: Opitý vodič unikal niekoľko kilometrov, nezastavil ho ani defekt
Zdielať na

Divoká nočná naháňačka s policajtmi: Opitý vodič unikal niekoľko kilometrov, nezastavil ho ani defekt

RIMAVSKÉ BREZOVO / Nočná naháňačka s policajtmi v rimavskosobotskom okrese mala niekoľko kilometrov. Vodič z Martina odmietol zastaviť hliadke a počas jazdy dostal aj defekt.

Asi päť minút po pol dvanástej v noci chcela vodiča zastaviť hliadka PMJ. Ten ale policajtov odignoroval a v jazde pokračoval ďalej. "Polícia opakovane zastavovala toto vozidlo svetelným a výstražným znamením, na čo vodič neragoval," priblížila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Prešiel cez celé mesto a pokračoval smerom na Hnúšťu. Uháňal niekoľkými obcami, policajti boli za ním. Postupne sa k nim pridávali ďalšie hliadky.

40-ročnému vodičovi sa pred policajnými hliadkami podarilo unikať až 21 kilometrov. Časť trasy pritom prešiel iba na troch pneumatikách. "V tom momente krik ostal, osvetlené celé námestie ostalo, asi štyri autá boli policajtov. Vyzerá to tu také obrúsené, aj čiara je tu, to auto prišlo bez kolesa," opísala naháňačku miestna obyvateľka. 

Keď muž odstavil svoje auto, ešte z neho vyskočil a pokúšal sa zmiznúť. "Utekal k potoku a tam sa skryl, policajti ho našli," povedala miestna obyvateľka. 

Vodič pochádza z Martina, čo je takmer 200 kilometrov od miesta, kde ho zastavovali. Čo robil v tomto regióne, nie je známe, faktom však je, že konal maximálne nezodpovedne. "Pri dychovej skúške mu namerali 1,31 mg alkoholu, čo je v prepočte 2,73 promile. Pri opakovanej dychovej skúške nafúkal ešte viac," vysvetlila Faltániová. 

40-ročného Dušana už obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený vodič je ešte stále v policajnej cele. V utorok by mal sudca rozhodnúť o jeho treste v tzv. superrýchlom konaní.

Bez papierov a zdrogovaný. Obyčajná kontrola sa skončila policajnou naháňačkou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy