Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladík z Čadce surovo napádal tamojšie ženy. Pozná už svoj trest
Zdielať na

Mladík z Čadce surovo napádal tamojšie ženy. Pozná už svoj trest

KYSUCE / 19-ročný Ján z Čadce už pozná svoj trest za to, že surovo napadol štyri tamojšie ženy. Mladík už pritom bol odsúdený za podobné útoky, ale vtedy dostal iba podmienku.

Svoje obete si Ján zakaždým vyhliadol náhodne v rôznych častiach mesta. Väčšinou ich prenasledoval a potom ich zozadu napadol.

"Som zacítila, že taký chlap sa otočil a nasledoval ma. Myslela som si, že odbočí, keď som išla cez prechod, ale stále bol v tesnej blízkosti za mnou." Takto nám opísala svoju nepríjemnú skúsenosť s týmto mladým mužom jedna Čadčianka, za ktorou sa vybral, keď išla popoludní z práce domov.

"Potom, ako keď ma chcel napadnúť, chytil ma za nohy a nejako akoby zachrčal, ja som začala kričať, tak sa naľakal, otočil sa a odišiel," opísala útok napadnutá žena. 

Okrem toho Jano ukradol tenisky vo viacerých panelákoch a dokonca sa ulakomil na mobil v pohrebníctve. V pohrebnej službe predstieral, že má záujem o robotu. Využil chvíľu, keď mu pracovníčka tejto firmy chystala pracovný odev a zobral mobilný telefón z parapetnej dosky okna.

"Okresný súd Čadca uznal obvineného za vinného z prečinu krádeže a výtržníctva a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov," priblížila Anna Dudová Záborská, hovorkyňa KS Žilina. 

Pritom už v čase, keď mal šestnásť rokov, tento mladík vyčíňal v metropole Kysúc. Postupne surovo zaútočil na sedem ľudí – šesť žien a jedného chlapca. Neštítil sa kopať do svojich obetí, keď ležali na zemi alebo im skákať po hrudi. Vtedy obišiel len s podmienkou.

K terajšiemu trestu mu sudca nadelil aj ďalšie povinnosti. "Zároveň uložil súd obvinenému sexuologické liečenie ústavnou formou a povinnosť nahradiť škodu," vysvetlila Záborská. 

Jano bol vo väzbe od marca tohto roka, preto má už za sebou väčšinu pobytu za mrežami.

Šalianske ženy desí muž s kuklou na hlave. Nahý vyskakuje z kríkov a ukazuje svoje prirodzenie. Bližšie už Diana Pavlisová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy