Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Sklad reštaurácie v Humennom skončil v plameňoch. Išlo o prácu podpaľača?
Zdielať na

FOTO: Sklad reštaurácie v Humennom skončil v plameňoch. Išlo o prácu podpaľača?

HUMENNÉ / Bola to technická porucha, alebo práca podpaľača? Odpoveď hľadajú policajti, aj hasiči v Humennom. Zhorel tam sklad jednej z reštaurácií a iba vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa oheň nerozšíril aj na samotnú prevádzku. Polícia už začala trestné stíhanie.

Plamene zachvátili jeden z podnikov na humenskom Sídlisku pod Sokolejom. Bolo to okolo 10-tej večer. Oheň ako prvý zaregistroval jeden z obyvateľov a okamžite privolal hasičov. Oheň sa šíril zo zadnej časti objektu. "Polícia v uvedenom prípade vedie trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Okrem policajného technika prišiel na miesto aj zisťovateľ príčin požiarov z radov hasičov. "Pravdepodobne išlo o technickú príčinu chladiarenského zariadenia, ktoré bolo v predmetnom objekte v činnosti," vyjadrila sa hovorkyňa KR HaZZ Prešov Miroslava Knišová.

Polícia ale pracuje s verziou, že mohlo ísť o cudzie zavinenie. Len vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa oheň zo zadnej časti nerozšíril a nezničil aj prednú časť objektu. "Doposiaľ zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že páchateľ vo večerných hodinách spôsobil požiar skladu jedného z objektov na ulici SNP. Majiteľ objektu škody predbežne vyčíslil minimálne na 5 tisíc eur," priblížila Ligdayová.

Na mieste sme hovorili so synom majiteľa. Povedal nám, že výška spôsobených škôd môže byť napokon ešte vyššia. Povedal nám, že priebežne zisťujú, čo všetko im vlastne oheň poškodil. "Zákon ukladá páchateľovi trest odňatia slobody až na tri roky," dodala Ligdayová. Ak sa ale potvrdí, že príčinou požiaru je technická porucha, polícia trestné stíhanie zastaví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy