Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia na východe. Auto zrazilo 8-ročného chlapca
Zdielať na

Tragédia na východe. Auto zrazilo 8-ročného chlapca

VRANOV NAD TOPĽOU / V pondelok krátko po 12-hodine došlo v obci Banské, okres Vranov nad Topľou k dopravnej nehode.

Osemročný chlapec pravdepodobne vbehol do jazdnej dráhy nákladnému vozidlu, ktoré viedol 37-ročný vodič. Alkohol bol u vodiča vylúčený dychovou skúškou. Chlapec utrpel zranenia, ktorým v nemocnici podľahol. Okolnosti ako ja mieru zavinenia dopravnej nehody polícia preveruje.

Partia chlapcov sa chystala k vode. Tam chceli na konci prázdnin ešte zažiť stanovačku. Jeden z nich sa už domov nikdy nevráti. Chlapec vraj tesne predtým ako chceli prejsť cez cestu, vyšiel z kríkov. Podľa otčima si zrejme nevšimol nákladiak.

"Po príchode na miesto bolo dieťa v opatere zdravotníkov, bolo oživované, asistovali sme lekárovi pri jeho záchrane," vysvetlil veliteľ zásahu Martin Magura. Záchranárov sa malého chlapca podarilo oživiť. Následne ho previezli do nemocnice. Jeho zranenia však boli veľmi vážne. "Alkohol bol u vodiča vylúčený dychovou skúškou. Chlapec utrpel zranenia, ktorým v nemocnici podľahol," povedala hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová.

Malého chlapca okrem mamy vychovával otčim. Jeho otec totiž tragicky zahynul pri práci v Česku. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre usmrtenie. Brzdná dráha merala desiatky metrov. No tragédii už vodič nedokázal zabrániť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy