Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Miroslavovi začala stavať firma dom, no musel ho dokončiť svojpomocne. Namiesto úhrady škody sa dočkal obvinenia
Zdielať na

Miroslavovi začala stavať firma dom, no musel ho dokončiť svojpomocne. Namiesto úhrady škody sa dočkal obvinenia

KEŽMAROK / Miroslav Soska z Kežmarku sa cíti oklamaný firmou, ktorá mu začala stavať dom. Musel ho svojpomocne dokončiť po tom, ako zistil, že náklady sú neúmerne vysoké a kvalita nie je v poriadku. Namiesto úhrady vzniknutej škody sa však dočkal obvinenia z vydierania.

"Žalobcovia nepreukázali pred súdmi SR žiadne pochybenia zo strany môjho klienta a ich presvedčenie o spôsobenej škode je len ničím nepodložený subjektívny pocit, ktorý bol vyvrátený legitímnymi rozsudkami súdov SR."

Príbeh Miroslava Sosku začal pred 9 rokmi. Vzdialení príbuzní mali stavebnú firmu, a tak ich požiadal, aby mu postavili rodinný dom. Tí ochotne súhlasili.  "Stokrát nám majiteľ firmy rozprával, že ja som záruka, viete kde bývam keby čosi. A tá rodinná väzbe je dôkazom a garantom všetkého," opísal Miroslav Soska. Lenže Miroslav hovorí, že už počas realizácie hrubej stavby, začali prvé problémy a to s peniazmi. "Za 4 týždne vylákal takmer 40- tisíc eur dopredu. A neboli podložené tieto výdavky žiadnymi daňovými dokladmi. 

Majiteľ vraj Miroslavovi tvrdil, že faktúry mu niekto ukradol. Práce boli zastavené a prišiel na rad znalecký posudok. Ten mal potvrdiť predraženie celej hrubej stavby a iné pochybenia. Miroslav žiadal majiteľa nahradiť škodu. Chcel sa s ním mimosúdne dohodnúť. Volal aj písal, no bez odozvy. A tak sa vybral za ním domov, keďže pochádzajú z jednej obce. "Jednoducho, že nemá nám čo zaplatiť, že sme tam zbytočne a najväčší šok prišiel o pár hodín, keď pred domom niekto na zvonček zazvonil. Otvorím a policajti," pokračoval Miroslav. Po výsluchu padlo pre Miroslava šokujúce obvinenie.

Krivé obvinenie 

"Namiesto toho, aby som si vymohol ten dlh, tak ma ešte krivo obvinili, teda ten šéf firmy, jeho brat, jeho rodičia, z vydierania a vyhrážania sa. No a odvtedy vyše 6 rokov sa točím po súdoch a nemôžem sa dobyť spravodlivosti," vysvetlil Miroslav. 

Jeden sud už Soskovci prehrali, keď podali žalobu a chceli náhradu škody vo výške takmer 16 tisíc eur. Píše o tom právny zástupca protistrany vo svojej odpovedi. A uvádza okrem iného aj to, že Soskovci nepreukázali pred súdmi pochybenie protistrany pri stavbe domu. No o súdnom spore, ktorý sa týka vydierania a vyhrážania, v odpovedi nie je zmienka.

Miroslavovi ale hrozí niekoľkoročné väzenie. Ako tvrdi, zato, že nič neurobil. Čaká ho ďalšie pojednávanie. Nevinná dohoda na stavbu domu tak vyústila do vážneho rodinného sporu. "Vyše šesť a pol roka trpím, nie len ja ale tá psychická trauma spočíva na manželke a hlavne na našich dospievajúcich dcérach," dodal Miro. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy