Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Týždne navštevuje panelák a kradne značkové tenisky. Záhadou je, ako sa do vchodu tento muž dostáva
Zdielať na

VIDEO: Týždne navštevuje panelák a kradne značkové tenisky. Záhadou je, ako sa do vchodu tento muž dostáva

LUČENEC / Panelák v Lučenci už niekoľko týždňov navštevuje zlodej, ktorý kradne výlučne značkové tenisky. Obyvatelia si povedali dosť a do vchodu namontovali kameru. Netrvalo dlho a neželaného hosťa nakrútili. Má výrazné tetovanie na ruke, možno ho poznáte.

Panelák stojí v centre mesta, jeho obyvatelia doteraz obavy nemali. Nikdy sa tu nekradlo, teraz sa už ale bezpečne necítia. Už niekoľko týždňov si všímajú, že im miznú topánky spred bytov. "Vyberá si len značkovú obuv, len značkovú obuv," vyjadrila sa obyvateľka paneláku. "Deje sa to už zhruba 2 mesiace, preto sme prijali aj nejaké opatrenia, aby sme tomu zamedzili," povedal obyvateľ paneláku. Na noc začali zamykať vchod, to ale zlodeja neodradilo. Naposledy totiž prišiel počas bieleho dňa. Namontovali aj kameru, a tá ho odhalila. "Pohybuje sa úplne suverénne, úplne v pohodičke. Teraz naposledy keď tu bol, tak sa zdržal až 15 minút," opísal obyvateľ. 


V ruke drží dokumenty, ktoré slúžia pravdepodobne ako krycí manéver. Na chrbte má ruksak, na ruke výrazné tetovanie.


Z kamerového záznamu je zrejmé, že ide o úplne cudzieho človeka. Otázku ale je, ako sa dostal dovnútra. Dvere na paneláku je totiž možné otvoriť iba pomocou kľúča, alebo elektronického čipu. "Pracovníci zo stavebných firiem, ktoré nám tu vykonávali rekonštrukčné práce dostali tzv. univerzálny čip, ktorými dokáže otvoriť všetkých 18 vchodových dverí, ktoré na tomto paneláku sú. Asi pravdepodobne neodovzdali, alebo si nechali urobiť nejaký klon," podotkol jeden z obyvateľov. 

Kamerový záznam odovzdali aj na polícii, kde podali aj trestné oznámenie. "Chceme poprosiť aj obyvateľov, ak niekto spozná pána na zázname, aby volal 158," dodala obyvateľka paneláku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy