Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hasiči zo Spiša sa ponáhľali k nehode motorkára. Sami však po ceste jednu mali
Zdielať na

Hasiči zo Spiša sa ponáhľali k nehode motorkára. Sami však po ceste jednu mali

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Spišskonovoveskí hasiči sa ponáhľali k nehode motorkára pri Spišskom Hrušove. Počas cesty však mali nehodu. Pred ich rozbehnutým vyše 10-tonovým autom chcela vodička odbočiť z hlavnej cesty.

Hoci na nehodu išli so zapnutými majákmi, žena vo vedľajšom pruhu si ich nevšimla a začala odbočovať. Nehoda sa udiala na štvorprúdovke v meste. Dva pruhy smerujúce von z mesta boli plné áut. Tretí, protismerný bol prázdny. Keďže mal hasičský strojník dobrý výhľad a ponáhľali sa, zvolil jazdu v ňom.

"Vodič hasičského vozidla z dôvodu hustej premávky plynule prešiel do protismernej časti vozovky, aby obišiel pred ním jazdiace motorové vozidlo zn. FORD, ktoré v uvedenom čase odbočovalo vľavo, pričom vodička si nevšimla hasičské vozidlo, skrížila mu pri odbočovaní cestu, následkom čoho došlo k zrážke prednej pravej časti vozidla Mercedes s ľavou časťou vozidla Ford," informoval Jaroslav Ličák z oddelenia komunikácie a prevencie KRPZ KE. 

"Na základe stanoviska Krajského riaditeľstva HaZZv Košiciach používali hasiči v čase nehody zvukovú a svetelnú signalizáciu a podľa záverov polície bola za vinníka nehody určená vodička vozidla Ford," potvrdila hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová. 

Mimo kamery sa TV JOJ rozprávala so spolujazdcom z osobného auta. Ten potvrdil, že si rozmerné hasičské vozidlo nevšimli ani ho nepočuli. V aute mali tiež deti. No pomoc záchranárov bola potrebná iba pre vodičku osobného auta. "Na tiesňovej linke 155 nás kontaktovali hasiči s tým, že došlo k zrážke hasičského vozidla s osobným autom. Na miesto sme vyslali záchranárov, tí ošetrili dospelú ženu, ktorá utrpela viaceré poranenia a transportovali ju do nemocnice," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov. 

Od okoloidúcich sme sa dozvedeli, že hasiči po zrážke zranení neboli. Síce boli otrasení, no hneď začali pomáhať rodinke v osobnom aute. 33-ročnú ženu po prevoze v nemocnici jednorázovo ošetrili. Pri nehode utrpela viaceré povrchové poranenia. "Vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Škoda na oboch vozidlách bola predbežne vyčíslená na 9000 eur," dodal Ličák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy