Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šofér mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka žiada o obnovu konania. Bývalého šéfa chce dať predvolať ako svedka
Zdielať na

Šofér mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka žiada o obnovu konania. Bývalého šéfa chce dať predvolať ako svedka

PREŠOV / Šofér bývalého bossa podsvetia Mikuláša Černáka žiada obnovu konania. Po tom, ako jeho niekdajší šéf začal rozprávať v prípade inej vraždy tvrdí, že mu takto zabezpečil alibi. Slavomír Surový tvrdí, že verdikt, za ktorý ho v roku 2011 poslal súd do väzenia, je podľa neho v prípade jednej vraždy nespravodlivý. Ako svedka teraz žiada predvolať svojho bývalého mafiánskeho šéfa.

Slavomír Surový, niekdajší šofér Mikuláša Černáka, bol právoplatne odsúdený na 15 rokov. Vo štvrtok ho pred súd predviedla ozbrojená eskorta. Žiada obnovenie procesu. "Pretože sú silné dôkazy, že to spravil niekto iný a nie ja," vyjadril sa po ceste na súd. 

Ide o prípad vraždy Petra Klešča ešte z 90. rokov minulého storočia. Surový tvrdí, že s touto vraždou nemá nič spoločné. Nové dôkazy v jeho prospech sa podľa obhajoby objavili aj po tom, keď začal v iných vraždách odkrývať fungovanie mafiánskych skupín aj jeho niekdajší mafiánsky šéf. Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák.

"Mikuláš Černák sa nedávno priznal, že tento skutok organizoval, menoval páchateľov. Kromka sa priznal, že to spravil on. Popísal Mikuláš Černák vo svojej výpovedi, vo veci vraždy Róberta Holuba, s kým sa dopredu dohodol na spáchaní skutku vraždy Klešča a menuje páchateľov, ktorí to išli urobiť. Mali to byť Szatmáry, Sisák, Kromka," vraví právoplatne odsúdený Slavomír Surový. 

Okrem iného aj z bezpečnostných dôvodov nebolo možné zabezpečiť všetkých svedkov, ktorých obhajoba navrhovala vypočuť. Súd ich tak plánuje predvolať postupne. Ako prvého navrhla obhajoba bývalého bossa slovenského podsvetia - Mikuláša Černáka.

Surový bol členom Černákovej bandy, keď fungovali ako vražedné komando. Okrem toho, že vyberal výpalné, sa o ňom na súdoch neraz hovorilo ako o vodičovi, ale aj o štartérovi. To znamená, že testoval autá, či po naštartovaní nevybuchnú. S vraždou Petra Klešča ale tvrdí, že nemá nič spoločné. 

"Počkáme si na výsluch navrhnutých svedkov, urobíme záver a budeme dúfať, že návrh na povolenie obnovy konania bude akceptovaný zo strany okresného súdu," vyjadrila sa obhajkyňa Slavomíra Surového. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy